Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na stavbe úseku D1 Budimír - Bidovce došlo k tragickému úrazu, zomrel pracovník
Zdielať na

Na stavbe úseku D1 Budimír - Bidovce došlo k tragickému úrazu, zomrel pracovník

KOŠICE / Na stavbe diaľnice pri Košiciach sa v piatok dopoludnia smrteľne zranil robotník. Štyridsaťsedemročného Jaroslava zo Širokého , ktorý bol skúseným živnostníkom, zavalilo lešenie pri stavbe mosta. Muž utrpel zranenia hlavy nezlučiteľné so životom.

Jaroslav pracoval ako zamestnanec subdodávateľskej firmy. Po páde lešenia s hmotnosťou asi 350 kg zostal nehybne ležať na zemi. Záchranári mu poskytli prvú pomoc a okamžite ho transportovali do nemocnice. Po ceste však vážnym zraneniam hlavy podľahol v sanitke. Príčiny tragickej udalosti na mieste vyšetruje polícia. Podľa informácií televízie JOJ sa zranil aj ďalší muž, ten si poranil predlakzlie, muža previezli do nemocnice. Práce na stavbe okamžite prerušili.

"Je nám naozaj úprimne a veľmi ľúto a vyjadrujeme úprimnú sústrasť pozostalým daného pracovníka, v súčasnosti prebieha vyšetrovanie tohto pracovného úrazu, do ukončenia tohto vyšetrovania vám bohužiaľ neviem poskytnúť ďalšie informácie," povedal hovorca investičného odboru Ladislav Bačenko.

"Zhotoviteľ úseku D1 Budimír – Bidovce dnes napoludnie informoval NDS o vážnom pracovnom úraze pracovníka poddodávateľa s následkom smrti, ku ktorému došlo pri prácach na mostnom objekte," informuje hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Príčiny tragickej udalosti sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Z toho dôvodu v tejto chvíli nie je možné poskytnúť bližšie informácie. 

Súvisiace články