Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Robert Fico už nechce byť len radovým poslancom. Smer chystá novú stratégiu
Zdielať na

Robert Fico už nechce byť len radovým poslancom. Smer chystá novú stratégiu

Archívna reportáž
Google News Button Sledovať správy

ČASTÁ / Vo štvrtok krátko pred deviatou hodinou večer sa skončil pracovný snem strany Smer -SD. Zvolali ho pre zmenu stanov, v rámci ktorej sa v predsedníctve strany znížil počet členov až o dvadsať. Podľa Roberta Fica bude takto strana vedieť pružnejšie reagovať. Hoci snem mal iba upratať štruktúru strany, riešili sa aj politické otázky.

Zásadná zmena stanov prešla bez problémov, a to pre Smer znamená, že už viac nebude existovať a rokovať úzke vedenie strany. Bude totiž existovať už len predsedníctvo, ktoré ale výrazne zúžili. "Je to najmä o tom aby bolo akčnejšie to predsedníctvo," vyjadrila sa poslankyňa strany Smer-SD a europoslankyňa Monika Beňová. Podľa Ľubomíra Petráka nie je možné úplne povedať, či bol tento krok správny. 

Podľa Roberta Fica bolo takto potrebné reagovať na situáciu, keď predseda strany nie je súčasne predsedom vlády. Ostrá kritika od bývalého predsedu vlády sa ušla nielen médiám ale aj prezidentovi Kiskovi, či opozícii a organizátorom protestov . "Absolútne odmietam, aby traja aktivisti diktovali najsilnejšej politickej strane, koho môže a nemôže vymenovať na post ministra vnútra," povedal Fico. Médiá skritizoval ale aj Robert Kaliňák, pričom podľa jeho slov púšťajú iba hoaxy. Taktiež okomentoval aj jeho doterajšie pôsobenie. "Neviem čo by som mal urobiť inak, nemyslím, že nejaké kroky boli chybné," uviedol Kaliňák. Robert Fico ale pár chýb voči verejnosti zo strany Smer vidí. "Najväčšiu chybu, ktorú sme urobili od tej nešťastnej udalosti je, že sme nekomunikovali. Že sme aktívnejšie neponúkali našim sympatizantom a voličom náš pohľad," skonštatoval. 

Po niekoľkokrát opakovanej otázke ohľadom pôsobenia poslankyne Ľubici Roškovej, kritizovanej v súvislosti so spornými dotáciami na pôdu, sa napokon Robert Fico vyjadril. Podľa jeho slov požiadala o pozastavenie členstva v strane Smer. 

Ficovi momentálne ale už nestačí iba pozícia rádového poslanca. "Môžem to povedať takou vetou, ktorej asi nebudete rozumieť. To je ale teraz mojím zámerom - Chcem mať väčšiu mieru zodpovednosti v Národnej rade Slovenskej republiky," ukončil svoje vyjadrenie Robert Fico. V druhej časti snemu, ktorá bola ale neverejná, sa venovali nepriaznivým prieskumom verejnej mienky. Podľa slov Fica, týmto spôsobom hľadajú iba odpovede. "Svoju taktiku a stratégiu si povieme vo vnútre strany," skonštatoval poslanec NR SR za stranu Smer Martin Glváč. Stratégia strany je zatiaľ neznáma, plánujú ale ďalšie sociálne balíčky. 


Pozrite si reportáž z archívu o novej ministerke vnútra: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy