Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krompšan sa postavil pred vlak. Pred zrážkou sa prežehnal
Zdielať na

Krompšan sa postavil pred vlak. Pred zrážkou sa prežehnal

SPIŠ / Počas posledných tridsiatich dní záchranné zložky zasahovali na Spiši pri troch zrážkach ľudí a vlaku. Podarilo sa im oživiť iba jedného muža. Dvaja ľudia zraneniam podľahli. V piatok sa do tragickej štatistiky zapísal v Krompachoch ďalší muž.

Nehoda, ktorá sa udiala na začiatku Krompách, skomplikovala život na železnici. Vo vlaku uviazli rodiny s deťmi aj pracujúci. Osobák mieril zo Spišskej Novej Vsi do Krompách. Pred stanicou začal spomaľovať. V tom sa do koľajiska postavil muž. Rušňovodič už zastaviť nestihol.

"Iba naraz zastavil vlak. A potom tam nahlásil sprievodca, že budeme čakať dve a pol hodiny," opisuje cestujúci Daniel. Pred ťažký kolos sa postavil miestny muž. Podľa Krompašanov, bezdomovec. Ten žil v sociálnom zariadení neďaleko od trate. Pri koľajniciach v mieste zrážky ostala nedopitá fľaša lacného vína.

"Na miesto bola privolaná posádka RLP Krompachy. Privolaný lekár mohol už len skonštatovať smrť," informuje hovorkyňa Falck Katarína Načiniaková. Pri nehode sa hovorilo o tom, že Krompašan sa postavil čelom k vlaku a prežehnal sa. Osobák, ktorý stál blízko stanice, mohol v ceste pokračovať až po zadokumentovaní nehody políciou, po približne dvoch hodinách.

"Pravdepodobnou príčinou smrti boli mnohopočetné poranenia nezlučiteľné so životom," povedala obhliadajúca lekárka Beáta Bláhová. Päťdesiatšesťročný Peter vraj svoj život ukončil pre dlhy. Telo bude prevezené na pitvu.

Jozef pochádzajúci z Vyhní si na začiatku apríla ľahol na koľajnice vlaku:

Súvisiace články