Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Michalovce dlhujú stovky tisíc eur, na dvere radnice zaklopal exekútor
Zdielať na

Michalovce dlhujú stovky tisíc eur, na dvere radnice zaklopal exekútor

MICHALOVCE / Časť spoločných peňazí a majetku všetkých Michalovčanov je zablokovaná. Mesto si nesplnilo svoju povinnosť zo súdneho rozhodnutia, a preto na dvere radnice zaklopal exekútor.

Súd rozhodol, že mesto má zaplatiť za používanie pozemkov, na ktorých je postavená verejná komunikácia. Samospráva tak mala urobiť do troch dní, no žiadala o odklad.

Mesto dlží približne 200 000 eur. Hoci súdny spor trval roky, samospráva nemá k dispozícií voľné peniaze. Vlastník pozemkov ale tvrdí opak.

"Zdôrazňujem, vždy len do výšky vymáhanej pohľadávky s príslušenstvom," uviedla hovorkyňa Slovenskej komory exekútorov Stanislava Kolesárová.

Prebiehajúcu exekúciu zatiaľ Michalovčania nepocítia. Základné potreby obyvateľov mesta budú zabezpečené. Na peniaze pre školy či platy zamestnancov totiž nikto siahnuť nemôže.

"Ide o finančné prostriedky, ktoré sú zo štátneho rozpočtu alebo ktoré sú z prostriedkov Európskej únie. Sú tam aj prostriedky určené na mzdy zamestnancov," vysvetlila hovorkyňa.

Prijatie rozhodnutia

Samospráva ale aj napriek tomu musí prijať konečné rozhodnutie. Exekúcii sa môže vyhnúť iba zo závažných dôvodov.

"V prípade, že skutočne vznesie námietky voči exekúcii, súdny exekútor námietky postúpi exekučnému súdu a čaká na jeho rozhodnutie," uzavrela Kolesárová.

Súvisiace články