Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Sudkyňa pytliakov oslobodila. Zabitie diviaka je len priestupok
Zdielať na

Sudkyňa pytliakov oslobodila. Zabitie diviaka je len priestupok

BRATISLAVA / Prípad, pri ktorom bratislavskí policajti ešte v lete zastavili posádku auta s mŕtvou divou sviňou v kufri, má nečakané pokračovanie. Zatiaľ čo policajti mali v prípade jasno a mladú partiu navrhli obžalovať z pytliactva, sudkyňa mala iný názor.

Mladí muži policajtom tvrdili, že diviaka zrazili po ceste. Ale auto vôbec nebolo poškodené. Po výsluchoch policajti obvinili troch mužov z pytliactva.

"Po zabezpečení dôkaznej situácie, bola vec ukončená na podanie obžaloby," hovorí Lucia Miháliková, hovorkyňa bratislavských policajtov. S týmto názorom sa stotožnil aj prokurátor. Celý prípad tak skončil na stole sudkyne. Trojici hrozilo až dvojročné väzenie. Teraz je však všetko inak.

Prípad sa ocitol na Okresnom súde v Bratislave. Podľa súdu ale nejde o trestný čin, ide o skutok, ktorý by bol priestupkom. Namiesto väzenia alebo podmienečného trestu by trom pytliakom hrozila maximálne pokuta.

Prípad ešte definitívne nekončí. Na rade je opäť prokuratúra. Tá môže ešte protestovať proti rozhodnutiu sudkyne. Mladí muži sa tak možno predsa len postavia pred súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy