Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Martin musí zaplatiť pokutu 650 eur. Zničil auto a zvodidlá
Zdielať na

Martin musí zaplatiť pokutu 650 eur. Zničil auto a zvodidlá

ZVOLEN / Na precenenie svojich síl a nedostatok skúseností doplatil 21 ročný Martin zo Zvolena. Nielen, že si pri nehode zničil auto a poškodil zvodidlá, dostal aj 650-eurovú pokutu. Nehoda sa stala na rýchlostnej ceste medzi Zvolenom a Žiarom nad Hronom.

 Bolo šťastím, že vodič svojou riskantnou jazdou neohrozil posádky iných áut. Pršalo a cesty boli mokré. Mladý vodič zo Zvolena išiel smerom na Žiar nad Hronom, no za volantom precenil vlastné sily. Nad autom stratil kontrolu a po šmyku nabúral do zvodidiel najskôr na jednej a potom aj na druhej strane vozovky.

"Dvadsaťjedenročný vodič viedol osobné motorové vozidlo v smere od Zvolena na Žiar nad Hronom, pričom pravdepodobne v dôsledku nevenovania sa plne vedeniu vozidla, dostal vozidlom šmyk a narazil do zvodidiel," povedala hovorkyňa polície Petra Kováčiková. 

Dvadsaťjedenročný, ešte pomerne málo skúsený vodič, nedával pozor, výsledkom sú tak pokrčené plechy na jeho aute. Po šmyku neovládateľné auto prechádzajúce z jedného pruhu do druhého sa nedostalo do kolízie s inými vozidlami. Inak mohli byť následky oveľa horšie.

"Po príchode bolo zistené, že vodič sa nachádza mimo vozidla, príslušníci vykonali protipožiarne opatrenie," informuje hasič Ondrej Čižnár. "Pri tejto dopravnej nehode k zraneniam nedošlo. Pri dychovej skúške u vodiča alkohol zistený nebol. Pri nehode vznikla celková škoda vo výške 5 000 eur. Vodičovi bola uložená bloková pokuta vo výške 650 eur," dodáva Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy