Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dom hrôzy padol. Neprispôsobivým rodinám ponúkli bývanie v útulku
Zdielať na

Dom hrôzy padol. Neprispôsobivým rodinám ponúkli bývanie v útulku

ZVOLEN / Vo Zvolene dnes zbúrali takzvaný dom hrôzy. V časti Môťová roky znepríjemňovali život miestnym obyvateľom neprispôsobiví ľudia, ktorí v bytovke bývali. Dom je v správe mesta. Radnica pristúpila k zbúraniu vraj najmä pre narušenú statiku.

Neporiadok, kopy odpadu a neznesiteľný zápach roky otravovali ľudí v tejto ulici. V dome, ktorý patrí mestu bývalo pod jednou strechou niekoľko rodín. Stretávalo sa tu takmer 20 ľudí, ktorá tam bývali bez nájomnej zmluvy. "Vulgárne nadávanie, výtržnosti, nehovorím o bitkách, ktoré sme tam chodievali riešiť," povedal mestský policajt Juraj Chabada.

Trvalo takmer dva roky kým sa mestu Zvolen podarilo vybaviť potrebné povolenia na búranie domu. Strecha bola v havarijnom stave a hrozilo jej zrútenie. Vysťahovaným poskytli náhradné bývanie. Jednej z rodín poskytli nájomný byt, tým čo nesplnili podmienky ponúkli útulok.

Dom začali demolovať v pondelok ráno. Strechu plnú azbestu musia rozoberať ručne s dýchacími maskami na tvárach, potom dom zrovnajú kompletne so zemou a upravia pozemok čo bude trvať niekoľko dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy