Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na diaľnici sa prevrátil kamión. Vodič zaspal
Zdielať na

Na diaľnici sa prevrátil kamión. Vodič zaspal

TRENČÍN / Na diaľnici D1 pri Novom Meste nad Váhom v smere na Trenčín bola v pondelok vyše päť hodín obmedzená premávka. Môže za to nehoda kamióna, ktorý prerazil zvodidlá a zostal nebezpečne naklonený nad priekopou. Z jeho nádrže vytiekli stovky litrov nafty.

Kamionista z Dubnice nad Váhom sa vracal domov z nočnej jazdy. Pri Novom Meste nad Váhom vošiel na diaľnicu, no ďaleko sa nedostal. Ešte na pripájacom pruhu stihol zaspať.

"Päťdesiattriročný vodič kamiónu pri vjazde na diaľnicu plne nevenoval riadeniu vozidla v dôsledku čoho zišiel mimo cesty," informoval hovorca polície v Trenčíne Pavol Kudlička. 

Kamión sa zastavil až po náraze do zábradlia na malom moste. Pred tým zrovnal so zemou niekoľko metrov zvodidiel. Na miesto ihneď vyrazili hasiči, policajti i zdravotní záchranári. Vodič utrpel krvácajúce zranenia hlavy.

Najväčší problém predstavovala poškodená palivová nádrž, z ktorej vytekala nafta priamo do potoka pretekajúceho popod diaľnicu. Hasičom robil starosti aj nebezpečne naklonený náves.

"Visel pri zráze pri privádzači a vytekala z neho nafta, hrozilo aj nebezpečenstvo prevrátenia návesu," povedal veliteľ zásahu Radoslav Pavlík. 

Na miesto nehody povolali aj pracovníkov inšpekcie životného prostredia. Tí skúmali, či došlo ku kontaminácii a k poškodeniu podzemných vôd. 

Havarovaný kamión vyťahovali pomocou ťažkej techniky centimeter po centimetri. Päť hodín riadili premávku na mieste policajti. Prejazdný bol jeden pruh a zdržanie vodičov bolo minimálne. Celkové škody po nehoda rátajú v desiatkach tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy