Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
FOTO: Rozvodnený potok zatopil pivnice aj autá
Zdielať na

FOTO: Rozvodnený potok zatopil pivnice aj autá

BANSKÁ BYSTRICA / Silná prietrž mračien spôsobila škody v Banskej Bystrici a vo Zvolene. Hasiči sa nezastavili počas celej noci. Iba v okolí Banskej Bystrice a Zvolena zasahovali hasiči takmer 20 krát. Odčerpávali vodu z pivníc a zatopených dvorov. Kritická bola situácia pred bytovkou v centre Banskej Bystrice, kde autá na parkovisku doslova plávali.

Pokojnej noci sa nedočkali obyvatelia Banskej Bystrice. V noci sa vylial z koryta potok, na ktorom sa počas lejaku upchal priepust. Ten zaplavil okolité domy a pivnice. Najhoršie na tom ale bol panelák, ktorý ostal doslova stáť vo vode. Potok zaplavil aj autá stojace na parkovisku, tie o malú chvíľu plávali. V pivniciach zas stála voda až po strop. Do pivničných priestorov sa dolu schodiskom nedalo ani dostať. Zasahovať museli v nočných hodinách aj hasiči, ktorí odčerpávali vodu. 

"V paneláku komplet pivnice zaplavené, až po prvé poschodie a hrozilo, že do bytov sa to dostane, autá boli zaplavené po úroveň okien," komentoval zlú situáciu Ján Zelenčík, hovorca hasičov. Na jednej strane do bytovky voda vtekala a okienkami pivníc na druhej strane zase striekala na hlavnú cestu. Niektoré z vchodových dverí sa nedali ani otvoriť. Nával vody bol taký silný, že voda nestihla ani odtekať. Obyvatelia mali ráno čo robiť, aby nočnú škodu dali do poriadku.

Vo Zvolene zase riešia havarijnú situáciu na R2, kde sa vplyvom dažďa na vozovku zrútil obrovský balvan vo veľkosti auta. V ceste zostala diera v asfalte, z toho dôvodu bola  R2 smerom na Žiar nad Hronom uzavretá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy