Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia zachránila z rozpáleného auta 8 šteniat. Boli bez vody vo vlastných výkaloch
Zdielať na

Polícia zachránila z rozpáleného auta 8 šteniat. Boli bez vody vo vlastných výkaloch

Archívna reportáž

LUBIN / Každý rok sa situácia opakuje - nezodpovedný majiteľ nechá v horúčave svojho psieho maznáčika zatvoreného v aute a v lepšom prípade ho policajti alebo dokonca okoloidúci zachránia pred istou smrťou. Podobne tentoraz zakročili policajti v Poľsku - muž v kufri zavrel osem maličkých šteniat. Bez vody, bez čerstvého vzduchu a vo vlastných výkaloch.

Polícii v poľskom Lubine zavolali svedkovia k zaparkovanému vozidlu, z ktorého sa ozývali škreky a kňučanie. Voz stál vo víkendovom sparne, kedy teploty dosahovali aj 30 ° C, zaparkovaný priamo na slnku. A majiteľ nikde.

Hoci policajti nechali miestnym rozhlasom vyhlásiť, aby sa majiteľ vozidla dostavil na miesto, nič sa nedialo. Čas utekal a kňučanie z kufra sa ozývalo s čím ďalej tým väčšou naliehavosťou. Policajti sa nakoniec rozhodli rozbiť okienko auta.

Z kufra v tej chvíli začali vyťahovať približne dvojmesačnej šteňatá - v rozpálenom aute ich bez vody bolo celkom osem. Navyše sa váľali vo vlastných výkaloch ...

Policajti mláďatá previezli k veterinárovi, ktorý potvrdil, že boli zachránené na poslednú chvíľu. Policajt, ktorý na mieste zasahoval, neskôr priznal, že hoci s policajnými psami pracuje roky, nikdy nepočul zviera, ktoré by znelo viac vydesene.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy