Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Renátin príbeh pokračuje: Slovenka obvinená z podporovania teroristickej skupiny poslala list
Zdielať na

Renátin príbeh pokračuje: Slovenka obvinená z podporovania teroristickej skupiny poslala list

BRATISLAVA / Televízia JOJ pokračuje v sledovaní prípadu Slovenky, ktorá pred rokmi odišla s deťmi do Islamského štátu za svojim manželom. Dnes je na Slovensku obvinená zo zločinov súvisiacich s terorizmom. Je vo väzbe, oddelená od detí. Reportér Rasťo Striško o nej pre spravodajskú stanicu JOJ24 nakrútil už štvrtý dokument.

Pani Dibdiaková napísala z väzenia na Slovensku list. Opisuje deň, keď pre ňu a jej deti prišla slovenská polícia do Iraku vládnym špeciálom. Z jej slov nič nepripomína repatriáciu, akú spoznali iní ľudia v núdzi. "V deň repatriácie nás Kurdi z táborov v Sýrii previezli autami na Irackú stranu. Dali nám najesť. Jedli sme spolu. V tom jeden pán zo slovenskej delegácie presadil môjho syna k inému stolu. Na otázku, prečo to urobil povedal, že aby sme mali viac miesta," uviedla. 

​Ďalej píše, že od toho okamihu už boli v podstate ako rodina oddelení. Na ceste k letisku už Slováci synovi nedovolili sedieť v aute s mamou. Aj do lietadla nastupovali pod kontrolou pána z jedálne. "Nik sa nám nepredstavil. Nenechali nás samých. V lietadle bolo 20 až 25 ľudí," tvrdí Renáta.

​Po prílete do Bratislavy ju policajt z NAKA zatkol a sociálka si súrodencov rozdelila. "Považujem celú situáciu za podraz zo strany slovenských orgánov. Rana nožom do chrbta, obliatie studenou vodou a prefackanie. Všetko v jednom. Deti ostali vystrašené, vyplašené, traumatizované," dodala Renáta. 

Pozrite si minisériu dokumentov o príbehu Slovenky, ktorá ušla z ISIL: https://joj24.noviny.sk/utek-slovenky-z-isil

Súvisiace články

Najčítanejšie správy