Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Odíde Pellegrini zo Smeru? Rozhodnutie má padnúť o pár dní
Zdielať na

Odíde Pellegrini zo Smeru? Rozhodnutie má padnúť o pár dní

BRATISLAVA / Po tom, čo sa podpredseda Smeru Peter Pellegrini vzoprel predsedovi Robertovi Ficovi a vyzval ho na odchod z vedenia strany, dnes priznal, že nechce nikomu škodiť. Preto sa zamýšľa nad prijatím čo najviac férového rozhodnutia. A to by malo padnúť už čoskoro.

"Snažil som sa, už niekoľko mesiacov vyvolať vážnu diskusiu. Žiaľ nedarí sa. Ten dialóg u nás neprebieha. Ale ak ten záujem, tam naozaj neucítim, tak naozaj je čas, aby som do niekoľkých týždňov prijal nejaké osobné rozhodnutie. A možno naozaj jednou z alternatív je, aby možno nakoniec rozhodli sami ľudia." povedal expremiér na adresu vnútrostranníckych diskusií. Svoju cestu si Pellegrini buduje postupne od výsledku posledných volieb. "Všetky varianty sú otvorené. Ja už mám k niektorej z nich mám bližšie, ale to ešte nepoviem,"

"My tu dnes nahlas hovoríme to, čo si šepkajú všetci naokolo, vrátane mnohých našich stranníkov, či voličov, no nikto to verejne nevysloví. Ak chce pán predseda  Fico pomôcť SMER-u a sociálnej demokracií na Slovensku, dozrel čas na jeho odchod zo strany,"  vyzval Fica Pellegrini pred pár dňami na tlačovej besede. Expremiér si myslí, že je čas, aby Fico zo strany odišiel. Spolu s nim sa objavili na tlačovej besede podpredsedovia strany Richard Raši, Peter Žiga, a členka predsedníctva Denisa Saková. "Pán predseda zároveň povedal, že Smer  potrebuje bojovníkov a sám pri tom priznal, že sa mu bojovať nechce. Ani v diskusiách, ani v parlamente," reagoval Pellegrini na dopoludňajšiu tlačovku Roberta Fica a podotkol, že Smer potrebuje viesť silný líder.

Takto reagoval premiér Fico na Matoviča a Pellegriniho ešte pred vyhlásením na odchod.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy