Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Súd poslal Mariána, ktorý čelí obvineniu zo zabitia Lucky, do väzby
Zdielať na

Súd poslal Mariána, ktorý čelí obvineniu zo zabitia Lucky, do väzby

NOVÉ ZÁMKY / Sudca v Nových Zámkoch v nedeľu rozhodol o väzobnom stíhaní otca dievčatka, ktorého telo ležalo od júla minulého roka zakopané na dvore rodinného domu, v ktorom žili. Muž je obvinený zo zabitia vlastného dieťaťa.

Muža, obvineného zo zabitia, priviezli policajti na okresný súd v Nových Zámkoch krátko pred 9:00 ráno. Sudca  rozhodoval o jeho vzatí do väzby. 

Otec nebohej 8-mesačnej Lucky, ktorej telo polícia vykopala na dvore domu, kde tento muž býval so svojou partnerkou a ďalšími dvomi spoločnými deťmi, je podozrivý z toho, že je zodpovedný za smrť vlastného dieťaťa. Rodina vraj žila z toho, čo matka vyžobrala pred obchodmi, nútiť ju mal k tomu práve jej obvinený partner. 

Ženu po vypočúvaní prepustili na slobodu. Starší brat a mladšia sestra nebohej Lucky sú už od minulého týždňa v opatere profesionálnej rodiny. Podľa informácií zdroja blízkeho rodine, Andrea nie ja ani u svojich rodičov. V dome ale niekto od včera zavesil záclony a aj jama na dvore, ktorá celých 10 mesiacov ukrývala hrozivé tajomstvo, bola dnes už zahrabaná. Obvineného muža sudca vypočúval približne hodinu.

Z budovy súdu obvineného muža so spútanými rukami vyviedli policajti krátko po desiatej. To už nereagoval na otázky novinárov, posadili ho do auta a odviezli do väzby.

Malá Lucka sa narodila v decembri 2018, od júla minulého roka ju nikto nevidel. Rodičia mali vo svojom okolí tvrdiť, že je v ústave v Bratislave. Keďže ani po takmer roku sa dievčatko nevrátilo späť a z domu zmizli aj všetky jej veci, vrátane detskej postieľky, známi prípad oznámili sociálnej kuratele. Ani jeden z rodičov nepracoval, deti vraj nechávali doma neraz bez dozoru.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy