Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Najšokujúcejší telefonát pre rodičov: Najdlhšie hľadaná tínedžerka na Slovensku sa po 19 rokoch ozvala
Zdielať na

Najšokujúcejší telefonát pre rodičov: Najdlhšie hľadaná tínedžerka na Slovensku sa po 19 rokoch ozvala

HUL / Dlhých 19 rokov pátrala nešťastná rodina spolu s políciou po mladej žene, ktorá ušla z domu v obci Hul, ako 16-ročná. V prípade najdlhšie nezvestnej neplnoletej Slovenky však nastal šokujúci zvrat. Silvia, pred niekoľkými týždňami zavolala svojej 60-ročnej mame a oznámila jej, že je v zahraničí a chce sa vrátiť domov.

Silvia odišla z domu v obci Hul ešte v roku 2001 mala vtedy 16-rokov. "Po roku sa mi ohlásila, že je s priateľom v Žiari,"  povedala mama nezvestnej. V tej dobe ušla aj s priateľom a nešťastná mama všetko hneď ohlásila na polícii. Aj keď sa rok potom dcéra ozvala viac o nej nepočula.

Pani Božena už ani neverila, že žije. "Ja som si myslela, že už koniec. Ja som nespala niekoľko rokov nespala," skonštatovala mama so slzami v očiach. Mama zmiznutej dnes už 35-ročnej ženy zažila šok. Zazvonil jej telefón a v ňom sa ozvala dcéra. Povedala, že žije v Španielsku."A ona mi hovorí, maminka to som ja, tvoja dcéra Silvia, ja by som skoro z nôh spadla čo vám poviem,"  šokovane povedala.


Pocity, ktoré pani Božena prežívala sa ani nedajú opísať. Silvia, mamine telefónne číslo našla na internete. Žena spočiatku ani neverila, že po 18 rokoch naozaj počuje dcéru. "A ty si kto? Maminka ja som, tvoja dcéra Silvia," dodáva.


Mame dcéra poslala aj fotografie, aby verila, že to je skutočne ona. Od tej doby si volajú takmer každý deň a mladé žena chce prísť domov na Slovensko."Aj včera mi volala. Maminka už to je na dobrej ceste," uviedla matka.

"Policajný zbor medzitým kontaktoval zahraničného partnera so žiadosťou o vykonanie previerky osoby," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 


Mama tvrdí, že Silvia nemá doklady a preto odmietla ísť aj na políciu. Nič však bližšie o rokoch jej života nevie. Momentálne sa vybavujú potrebné dokumenty. Mama dúfa, že sa s dcérou už čoskoro doma zvíta. "Ja odpadnem, keď ju ešte uvidím to je odpadnem dupľom,"  povedala pani Božena.

Každé dve minúty sa v Európe stratí dieťa. Preto 25. máj je venovaný im. Tieto odporúčania dáva polícia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy