Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
VIDEO: Podpaľač luxusných áut prehovoril. Dôvody jeho konania sú šokujúce
Zdielať na

VIDEO: Podpaľač luxusných áut prehovoril. Dôvody jeho konania sú šokujúce

BRATISLAVA / Petržalský podpaľač sa postavil pred sudcu. Peter, ktorý polial luxusné autá horľavinou a zapálil ich, putuje do väzby. Bratislavčan prehovoril a jeho vysvetlenia, prečo zapálil drahé autá sú šokujúce. Majiteľovi predajne spôsobil škodu za štvrť milióna eur.

Peter vyčíňal v utorok ráno v bratislavskej Petržalke. Pred predajňou áut polial tri nové vozidlá značky Dodge Ram a Chevrolet Corvette. Polícia ho po informáciach od skupiny HAKA zadržala a obvinila. Za jeho vyčíňanie mu hrozí 10 rokov za mrežami.

Policajti obvineného Petra vo štvrtok na poludnie doviezli z policajnej cely pred sudcu, ktorý rozhodol, že Peter bude stíhaný väzobne. Sudca ho poslal do väzby, aby nepokračoval v trestnej činnosti a aby neušiel. Obvinený podpaľač má totiž bohatý register trestov.

"Podpálil nejaké auto bezdomovcom, kde takmer zhorel ten človek bol odsúdený v roku 2010 na 7.5 ročný trest, ktorý vykonal v roku 2014 a potom bol aj za iné trestné činy ako krádeže odsúdený," informoval sudca Roman Benedikovič.  

Na otázku či bol pod vplyvom drog, keď podpáli autá odpovedal Peter: "Však celý čas som na drogách."

Otázka: Vás tam niekto poslal? Sám ste išli? 

Obvinený: Nie, správne.

Otázka: Prečo?

Obvinený: Lebo to som ja.

Otázka: Vy máte záľubu podpaľovať veci?

Obvinený:  Ja vám neviem teraz takto povedať. Ja mám svoje telo rozložené takto, jeden dva tri štyri a na piaty si uletí.

Obvinený vraj nevie prečo podpálil práve americké luxusné SÚV. Hovorilo sa, že za tým môže byť konkurenčný boj. "Niečim to smrdí, jednoducho niečo za tým je. Pretože pán je vedený ako bezdomovec, nie je zamestnaný, nie je vedený na Úrade práce, čiže odkiaľ berie prostriedky na živobytie? Je normálne oblečený, ste ho videli. Má škodu Octaviu a dovolí si celkom významného bratislavského advokáta zobrať na plnú moc," vyjadril sa sudca. 

Zatiaľ nie je jasné, čím boli autá poliate. "Mohol to byť benzín, mohlo to byť hoc čo, no samozrejme konzultoval som si to aj so svojim kamarátom Maťom Ďurindom, lebo aj on je chemik, on je farmaceut, čiže vie čo a ako sa mieša. Povedal, že môže to byť hoc čo, ale povedal také výrazy, ktorým som nerozumel, ale to už je vecou OČT, aby to zistili," dodal sudca. 

Pozrite si súvisiacu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy