Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratislavský Ružinov dal otestovať zamestnancov škôl a škôlok. Výsledky mnohých šokovali
Zdielať na

Bratislavský Ružinov dal otestovať zamestnancov škôl a škôlok. Výsledky mnohých šokovali

BRATISLAVA / Pretestovanie zamestnancov škôl a škôlok prekvapil aj samotného starostu. Bratislavská mestská časť Ružinov dala pred pondelkovým otvorením školských zariadení otestovať zatiaľ viac ako 500 zamestnancov. Rozhodli sa tak aj preto, že jedno z prvých ohnísk bola práve ružinovská škôlka, kde sa Covid 19 potvrdil u troch učiteliek, upratovačky aj riaditeľky škôlky. Aké sú výsledky dnes?

Počas stredy a štvrtka sa dalo otestovať okolo 800 pedagogických aj nepedagogických zamestnancov škôl a materských škôl. "Vítam to, že máme takúto možnosť," vraví jedna z otestovaných zamestnankýň. Niektorí však majú z nástupu do škôl obavy. 

V stredu otestovali asi 500 ľudí, a už sú aj prvé výsledky. "Mňa šokovali. To, že 30 z tých prvých 500 pretestovaných zamestnancov sa stretlo s koronavírusom, je výrazne viac, než sme čakali. Máme 17 suspektných pacientov, ktorí môžu byť chorí. To ale neznamená, že aj sú chorí. Vieme, že niektorí z nich majú protilátky, pretože už potvrdene prekonali koronavírus," vysvetľuje starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren. 

V prípade, že by sa nákaza u podozrivých ľudí potvrdila, škôlky a školy, v ktorých pracujú, by museli nechať zatvorené, nakoľko sa v priestoroch už v rámci príprav pohybovali. "U ostatných 13 ľudí, tí majú v tele protilátky, čiže majú už čiastočnú imunitu," dodal Peter Lednický, generálny riaditeľ Alpha Medical. 

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy