Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kočner aj spoza mreží posielal inštrukcie. Kópie "motákov" sa dostali na verejnosť
Zdielať na

Kočner aj spoza mreží posielal inštrukcie. Kópie "motákov" sa dostali na verejnosť

BRATISLAVA / Marian Kočner po vzatí do väzby v júni 2018 začal spoza mreží posielať tzv. motáky s inštrukciami. Ich kópie v utorok zverejnil Denník N s odvolaním sa na vyšetrovací spis. Motáky mal vynášať Kočnerov právnik jeho vtedajšiemu kamarátovi a dnes svedkovi Petrovi Tóthovi. Trvalo to do jesene 2018. Teda do doby zadržania podozrivých z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Tóth sa vtedy rozhodol, že bude spolupracovať s vyšetrovateľmi.

Mariana Kočnera za vynášanie motákov z väzby obvinili z pokusu marenia spravodlivosti. A to ešte v septembri minulého roka. Podľa denníka N - V prvom motáku Kočner detailne opisuje, ako sa má Tóth dostať k jeho mobilu. Pridáva heslo, ktorým ho odomkne. Tiež, že nemá spúšťať SIM kartu. Od Tótha chcel, aby sa cez aplikáciu nakontaktoval na uložené meno SIS Alino, teda Alenu Zsuzovu. Zanecháva jej nasledujúci odkaz.: "Ave ďakuje za dobré správy, všetko znáša pokojne a s rozvahou. Verí vo svoj osud a vie, že kocky sa nemýlia. Celý cirkus bude trvať cca 2 mesiace." 

​Kočner sa naozaj radil s vešticou a dôveroval jej a zrejme mal vyveštené, že vo väzbe dlho nepobudne. Televízia JOJ ju vlani vypátrala. "Vždy zadal tému, ale väčšinou on hovoril na politiku, primátorov, cvičenia na chudnutie, liečivá, ale také prírodné, potom operácie, zdravie a deti," vymenovala veštica. Povedala veštica s tým, že Kočner za ňou chodil dlhé roky a raz sa pýtal aj na budúcnosť Dobroslava Trnku. "Kamarát, či bude znovu zvolený za generálneho prokurátora," povedala veštica.

Motáky končia už známou výčitkou, keď Kočnera ani Ústavný súd na jeseň 2018 nepustil z väzby. V príslušnom senáte sedel aj bývalý poslanec Smeru Mojmír Mamojka. "Chcel by som vedieť od Kamoša, prečo Mamojka zlyhal!!! Takže by som rád dostal odpoveď. Mal to RF vyriešiť! Chcem vedieť, prečo sa na to vyj…l," zaznieva v odkaze. 

Predmetné motáky mal z väzby Tóthovi vynášať Kočnerov advokát Andrej Šábik. Ten to odmieta a na rozdiel od Kočnera nie je ani za vynášanie papierikov s odkazmi obvinený. "Ja som sa už vyjadril viackrát, že je to absolútny nezmysel. Ja o tom neviem zhola nič," tvrdí advokát Andrej Šábik. "V prípade naďalej pokračuje vyšetrovanie za pokus o marenie spravodlivosti, obvinená je jedna osoba. K jednotlivým procesným úkonom ani medializovaným informáciám sa nebudeme vyjadrovať," informovala Denisa Bárdyová, hovorkyňa PPZ SR. "Dozor v trestnom konaní v predmetnej trestnej veci vykonáva prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín. K veci sa prokuratúra nebude bližšie vyjadrovať , aby nebolo zmarené vyšetrovanie," píše sa v stanovisku Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy