Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Osobný tréner radí, ako sa vyrysovať do plaviek
Zdielať na

Osobný tréner radí, ako sa vyrysovať do plaviek

BRATISLAVA / Postavu do plaviek by chceli mnohí, na viacerých sa podpísala zima. To, ako sa opäť dostať do formy, prezradil osobný tréner pre fitness a kulturistiku Marian Čambal.

Tréner má jasný názor na to, ako začať, keď chceme zmenu. "Určite odporúčam si nájsť správneho, dobrého osobného trénera, ktorý vás zasvätí do začiatkov a potom sa dá pokračovať ďalej," povedal Marian Čambal. Osobný tréner je hlavne nápomocný, pretože vie ukázať správnu techniku a pod jeho dohľadom sa vyhneme vážnym zraneniam a možným zdravotným problémom. "Na začiatok by som odporúčal cvičiť trikrát do týždňa, potom sa to, samozrejme, môže zvyšovať. Záleží od ambícii človeka, že ako veľmi sa chce zlepšovať, ale základ je trikrát do týždňa," dodal. 

Drepy so záťažou

Ide o základný cvik pre ženy na stehná a zadok. Často sa pri tom robia chyby, napríklad príliš veľká váha záťaže, predkláňanie sa a stabilita. Nemali by sa dvíhať päty. Potom záleží na tom, či sa chce človek orientovať viac na formovanie zadnej časti tela, alebo stehenných svalov. "Pri základnom cviku by mal byť zadok posunutý dopredu, aby chrbtica bola rovná," komentoval Čambal. 

​Výpady

Medzi chyby pri tomto cviku patrí malý rozsah pohybu, je dobré začínať s vlastnou váhou alebo s malou záťažou. Chrbát by mal byť pri tomto cviku vždy rovný. "Záťaž môže byť časom až sto kíl, videl som ľudí, korí robili výpady s takou váhou. Toto je cvik, ktorý formuje zadok a stehná," povedal tréner. 

Rozpažovanie s predpažovaním

Ruky by mali byť vystreté, malíčky by mali byť hore. Začať by sa  malo s malou váhou a treba si dávať pozor na chrbát. Váha záťaže by nemala byť vysoká, ide hlavne o sériu opakovaní. 

Tlaky na ramená

Cvik, ktorý pomáha chlapom na rozvoj prednej a strednej hlavy ramena. Opäť sa neodporúča začať s veľkou váhou , dôležité je správne držanie tela. Niekto cvičí tento cvik voľne, niekto v sede. 

Precvičovanie  bicepsu s veľkou činkou

Ide o jeden zo základných cvikov na rozvoj hmoty bicepsu a sily. Lakte by sa mali držať vedľa tela. Hýbe sa predlaktie a zvyšok tela by mal byť stabilizovaný. "Telo by malo byť zafixované," dodal tréner. 

Cvičenie tricepsu

"Základný cvik je sťahovanie kládky s lanom, pôsobí to na všetky tri hlavy tricepsu. Opäť je telo zafixované a lakte sa dávajú do bokov," komentoval Marian Čambal a dodal, že cvičenie je pre každého individuálne a tréner môže výrazne pomôcť. 

Zmenou v jedálničku si prešla aj moderátorka TV JOJ Erika Balkolová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy