Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sudca rozhodol o väzbe pre 34-ročného Michalovčana, ktorý uniesol a zviazal ženu v aute
Zdielať na

Sudca rozhodol o väzbe pre 34-ročného Michalovčana, ktorý uniesol a zviazal ženu v aute

Archívna reportáž

SENNÁ / Policajný vyšetrovateľ obvinil 34-ročného muža, ktorý uniesol a zadržiaval 43- ročnú ženu. Tá zmizla v stredu cestou do práce. Polícia najskôr našla len jej prázdne auto. Matku dvoch detí sa podarilo policajtom zachrániť v poslednej chvíli. Muž držal ženu v zajatí asi desať hodín. Pritom ju ohrozoval samopalom, ktorý mal mať po celý čas pri sebe. Sudca už rozhodol aj o jeho väzobnom stíhaní.

Michalovčana policajti zadržali práve v areáli družstva, kde ženu držal zviazanú v aute. K jej únosu došlo ešte v stredu potom, ako sa sa vybrala do práce. "S namierenou strelnou zbraňou pristúpil k vozidlu, jeden krát vystrelil do priestoru vozidla a zasiahol palubnú dosku, čím aktivoval airbag spolujazdca. Nezvestnú ženu, po ktorej pátrali policajti rôznych útvarov okresného riaditeľstva policajného zboru v Michalovciach v popoludňajších hodinách policajti našli v katastri obce Suché," povedala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

"Strelil priamo na mňa, ale netrafil. Čiže trafil palubovku," prehovorila žena o hrozivom zážitku. 

Vyšetrovateľ už ale voči 34-ročnému mužovi vzniesol obvinenie. "Krajský policajný vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu poškodzovania cudzej veci, s podnetom na väzobné stíhanie, za čo mu hrozí 10 až 15 rokov za mrežami," informovala polícia. 

Stano má pritom za sebou bohatú kriminálnu minulosť. Ide totiž o päťkrát súdne trestaného muža. Naposledy v roku 2014 dostal podmienku za zločin nedovoleného ozbrojovania.  "Kedysi som proti nemu vypovedal, pretože spáchal nejaký čin a ja som bol svedok. Je to vzdialená rodina," povedal manžel unesenej.  

Sudca rozhodoval o väzobnom stíhaní

Obvinený muž sa v piatok postavil pred sudcu okresného súdu v Michalovciach. Ten rozhodol, či bude stíhaný na slobode, alebo väzobne.

"Sudca vyhovel návrhu prokurátora a vyhovel návrhu prokurátora a vzal obvineného do väzby pre obavu, žeby na slobode ušiel, alebo sa skrýval, alebo pokračoval v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe je právoplatné,"  povedal hovorca Krajskej prokuratúry Milan Filičko. 

Zuzana sa skoro ráno vybrala autom do práce, prešla ale asi len dva kilometre. Potom záhadne zmizla. Opustené auto našiel na ceste Zuzanin manžel, ktorý išiel z domu asi pol hodinu po nej. Pri pohľade na interiér auta bolo zjavné, že niečo sa muselo stať. Z palubovky totiž trčali káble a na spolujazdcovej strane bol vystrelený airbag. Na vozidle bolo navyše otvorené okno. Po žene ale nebolo ani stopy. Mobil najskôr nedvíhala a potom ho už vraj mala vypnutý. "Prvé indície nasvedčovali tomu, že v tomto prípade došlo k dopravnej nehode. Keďže vznikla dôvodná obava, že vodička môže byť zranená, policajti začali po žene okamžite pátrať," vyjadrila sa deň po incidente policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Unesená žena pre TV JOJ prehovorila

"Ráno som išla do práce autom a za mostom ma obehlo auto, pribrzdilo a vyšiel z neho ten dotyčný," začína popis udalostí unesená žena. Na otázku, či muža osobne pozná odpovedala, že osobne nie a pokračuje v rozprávaní: "Vyšiel so zbraňou, namieril na mňa, povedal, že mám vyjsť z auta." Následne mu žena povedala nech neblázni a nech ju pustí do práce. Muž sa priblížil a vystrelil.

Zranenia síce žena nemá, ale ako sama potvrdila, skôr jej bolo ublížené psychicky. "Boli aj vyhrážky, ale nebol násilný. Skôr bol taký psychicky labilný. Raz mal dobrú náladu, raz zlú, raz ma chcel pustiť, potom už nie. Taký trošku psychopat," opísala správanie únoscu žena. 

Počas celého incidentu únosca komunikoval len s unesenou a po dlhej jazde prišli do domu, kde strávili asi dve hodiny: "Tam ma pripútal o radiátor. A tam akoby nevedel čo, bol celý mimo. Potom na neho prišla taká nálada, že ma pustí. Dal mi dole putá, ale potom sa to zase zmenilo. Sadli sme si do auta, zase ma pripútal a skončili sme na družstve."

Pozrite si reportáž o únose ženy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy