Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Okamžitý zásah policajtov zachránil život. Ženu našli zviazanú v aute únoscu
Zdielať na

Okamžitý zásah policajtov zachránil život. Ženu našli zviazanú v aute únoscu

SENNÉ / Policajti v stredu riešili šokujúci prípad. Pátrali po 43-ročnej žene, ktorá cestou do práce zmizla za záhadných okolností. Najprv našli iba jej prázdne auto, neskôr o niekoľko hodín už zasahovali v obci vzdialenej 20 kilometrov.

Zuzana sa skoro ráno vybrala autom do práce, prešla ale asi len dva kilometre. Potom záhadne zmizla. Opustené auto našiel na ceste Zuzanin manžel, ktorý išiel z domu asi pol hodinu po nej. Stálo na ceste medzi obcami Palín a Senné. "My sme tam videli auto, ale prázdne. Airbag bol vyskočený von a policajti so psom chodili po dedine," uviedli miestni.

Pri pohľade na interiér auta bolo zjavné, že niečo sa muselo stať. Z palubovky totiž trčali káble a na spolujazdcovej strane bol vystrelený airbag. Na vozidle bolo navyše otvorené okno. Po žene ale nebolo ani stopy. Mobil najskôr nedvíhala a potom ho už vraj mala vypnutý. "Prvé indície nasvedčovali tomu, že v tomto prípade došlo k dopravnej nehode. Keďže vznikla dôvodná obava, že vodička môže byť zranená, policajti začali po žene okamžite pátrať," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Psovodi so služobnými psami ženu hľadali v širokom okolí. Spočiatku bezvýsledne, no o pár hodín neskôr nastal zvrat. "Nezvestnú ženu, po ktorej pátrali policajti rôznych útvarov okresného riaditeľstva policajného zboru v Michalovciach v popoludňajších hodinách policajti našli v katastri obce Suché," povedala Lenka Ivanová. Ženu vypátrali v areáli družstva vzdialeného asi dvadsať kilometrov od miesta, kde sa stratila. Podľa polície ju tam zadržiaval muž ktorý ju zviazanú držal v aute. Pri sebe mal mať aj zbraň. Policajtom sa ho však vďaka veľkej pomoci služobných psov podarilo zadržať. "Žena bola na mieste v prítomnosti podozrivej osoby, ktorú policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia," dodala hovorkyňa KR PZ Košice. 

Unesená žena je už momentálne doma. Okrem psychickej ujmy sa jej, našťastie, nič vážne nestalo. "Vďaka výborným poznatkom a spolupráci michalovskí kriminalisti spolu so psovodmi ženu vypátrali a zachránili jej život," potvrdila Lenka Ivanová.

Michalovskí psovodi sa dnes dopoludnia vrátili na miesto činu. Zaistili nábojnicu zo zbrane, s ktorou mal muž počas incidentu zasiahnuť Zuzanine auto. Polícia sa ale k tomu bližšie nevyjadrila a voči zadržanému Michalovčanovi doposiaľ nevzniesla žiadne obvinenie. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a aby nedošlo k jeho zmareniu polícia bližšie informácie v tejto chvíli poskytovať nebude," doplnila hovorkyňa KR PZ Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy