Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
NAKA bude mať čoskoro nového šéfa. Najčastejšie sa spomína Branislav Zurian
Zdielať na

NAKA bude mať čoskoro nového šéfa. Najčastejšie sa spomína Branislav Zurian

BRATISLAVA / Stolička šéfa Národnej kriminálnej agentúry bude čoskoro obsadená. Už od mája by mal na čelo NAKA zasadnúť doterajší riaditeľ Národnej protizločineckej jednotky Branislav Zurian. Funkcia sa uvoľnila ešte koncom roka. A to po odchode Petra Hraška po tom, ako čelil disciplinárnemu konaniu.

Hraškove disciplinárne konanie sa týkalo postupov polície pri preverovaní anonymného trestného oznámenia na organizátorov Za slušné Slovensko. Následne sa s ním policajný prezident Milan Lučanský dohodol na jeho dobrovoľnom odchode. To, že by ho mal nahradiť práve Branislav Zurian, ale polícia ešte nechce potvrdiť. "Polícia nerieši personálnu politiku cez média. V prípade personálnych zmien, budú informácie uvedené na stránke polície," uviedla Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ SR. Ak prvý prišiel s informáciou portál aktuality.sk.

​Branislav Zurian sa stal kontrolným orgánom vyšetrovacieho tímu Kuciak, po odstavení Petra Hraška. A o pár mesiacov neskôr práve Zurian viedol, ako šéf protizločineckej jednotky, zásah proti štyrom obvineným v kauze úkladnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Milan Lučanský už avizoval zásadnú zmenu vo fungovaní NAKA. Nie je totiž spokojný s jej súčasným nastavením riadenia. Ohlásil tiež sprísnenie lustrácií v policajných databázach a to pod hrozbou vyhodenia z policajného zboru.

Milan Lučanský sa stal policajným prezidentom, TV JOJ zisťovala, čo si o jeho menovaní myslia slovenskí politici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy