Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ďalší záznam zo samovraždy školáka Romana. Mám vás rád, kričal smejúcim sa spolužiakom
Zdielať na

Ďalší záznam zo samovraždy školáka Romana. Mám vás rád, kričal smejúcim sa spolužiakom

S nebohým Romanom sa prišlo rozlúčiť množstvo ľudí

PARCHOVANY / TV JOJ získala ďalší hrôzostrašný videozáznam z osudného pondelka, keď žiak Základnej školy v Parchovanoch po tretej vyučovacej hodine vyliezol na strechu školy, z ktorej po 50-minútovom prehováraní mamy aj zástupcu školy nakoniec následne skočil a zabil sa.

Roman na zázname zakričí k svojim spolužiakom: Mám vás rád! Z jeho triedy sa pritom celý čas z okna ozýva hlasný dievčenský smiech. "Ty je*alko!" kričí jedna z nich na Romana. Dievčatá sa smejú a medzi nimi jeden spolužiak kričí na Romana. Smiech pokračuje.

Na zázname vidieť, ako Roman stojí na hrane strechy. Zrejme ide o okamih, keď sa Roman dostal na strechu a jeho spolužiaci ho spozorovali. Stojí na rohu budovy, presne oproti oknu jeho triedy. Chlapec zdvihne ruku a usmieva sa. Je nesporné, že počuje svojich spolužiakov a oni počujú jeho. Pod budovou, na mieste, kam následne skočí, ešte nie je vidieť žiadnych učiteľov, žiadne dospelé osoby.

Pre citlivosť udalosti sa TV JOJ rozhodla videozáznam nezverejniť.

Videozáznam, ktorý TV JOJ získala, má len 8 sekúnd a nie je možné určiť, ktorý Romanov spolužiak alebo spolužiačka ho nakrútila. V tom okamihu Romana stojaceho na streche v triede budovy nakrúcajú minimálne dvaja žiaci mobilnými telefónmi.

Je zarážajúce, že v okamihu, keď žiaci zistili, že ich spolužiak Roman vyliezol na strechu, neprišiel okamžite do triedy pedagóg, aby Romanovým spolužiakom a iným žiakom v triedach zabránili kričať na dieťa, ktoré sa chystá siahnuť si na život. Minimálne niekoľko minút mali deti v rukách mobilné telefóny a boli bez kontroly.

Roman sa cítil medzi spolužiakmi ako nikto

Rodičia tvrdia, že Roman to urobil pre dlhoročnú šikanu, najmä zo strany niekoľkých spolužiačok. Romanova mama hovorí, že stále chodil domov s plačom. "Mal dlhé vlasy. Dievčatá sa mu smiali, že smrdí a má ich mastné. Pritom pred zrkadlom bol schopný stráviť aj hodiny, aby bol upravený, čistý, pekný, vždy voňavý. Ani to im nestačilo," hovorí Romanova mama.

Raz prišiel domov a povedal, že sa dal ostrihať. "Mami, pozri. Teraz už sa im to bude páčiť?" pýtal sa. Vlasy po ramená si skrátil úplne. "Hneď ako sa upravil, šiel sa prejsť po dedine, aby si ho všimli, že má pekný nový účes. Keď prišiel, žartoval: Vidíš mami, dám sa ostrihať, aby bolo dobre, a nikto nie je vonku," hovorí mama.

​​Keď prišiel do triedy s novým účesom, vysmiali ho dievčatá aj tak. "Prišiel domov a strašne vtedy plakal. Nevedela som ho utíšiť. Potom sa ku mne pritúlil a rozprávali sme sa dlhé hodiny. On bol taký mojkačik. Veľmi mal rád ľudí. Nikomu by nedokázal ublížiť," opisuje mama s tým, že Roman len chcel, aby ho v škole spolužiačky neponižovali. "To sa dialo pravidelne od druhého stupňa takmer pre všetko, čo mal na sebe, čo urobil, čo vyrobil, čo napísal. Chcel len, aby ho brali ako svojho spolužiaka, kamaráta," vysvetľuje mama.

Hovorí, že Roman po návratoch zo školy viac plakal, než sa smial. "Ten pocit, že je pre nich nedobrý, to ponižovanie pre oblečenie, výzor, pre všetko, čo si len viete predstaviť – bol neznesiteľný. A riaditeľ, keď som ho prosila, nech s dievčatami niečo robí, že je to nenormálne, ma vysmial a ponížená som odišla s plačom zo školy domov," hovorí Romanova mama.

TV JOJ žiada od riaditeľa školy Ivana Račkovského reakciu a ponúkla mu priestor na rozhovor. Zatiaľ bez odozvy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy