Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Akcia Záchranka: NAKA zadržala šéfa Komplexnej centrálnej záchrannej služby
Zdielať na

Akcia Záchranka: NAKA zadržala šéfa Komplexnej centrálnej záchrannej služby

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra v rámci policajnej akcie ZÁCHRANKA zadržala štyroch ľudí a deväť obvinila z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Podľa portálu Aktuality.sk, je medzi obvinenými je aj známy šéf Komplexnej centrálnej záchrannej služby Ján Culka. Kauza má súvis s hospodárením v Slovenskom vodohospodárskom podniku a vo Vodohospodárskej výstavbe.

Culkovi záchranári mali so štátnym podnikom Vodohospodárska výstavba v roku 2020 aj v roku 2021 zmluvy o poskytovaní služieb v hodnote 504-tisíc eur. V roku 2018 uzavreli zmluvu so Slovenským vodohospodárskym podnikom rámcovú dohodu o vzájomnej spolupráci v sume 900-tisíc eur. Podľa informácií TV JOJ mala byť spôsobená škoda vo výške viac ako 4, 5 milióna eur.

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR a Úradu špeciálnej prokuratúry Zuzana Drobová potvrdila, že obvinenie bolo vznesené pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe a obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Týka sa deviatich skutkov. "Dňa 27. novembra 2023 bola príslušníkmi NAKA, odbor Stred (pod dozorom prokurátora ÚŠP), realizovaná zaisťovacia akcia, v rámci ktorej boli zadržané štyri osoby," dodala Drobová s tým, že aktuálne nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy