Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kolóny, uzatvorené horské priechody a neupravené cesty. Sneženie skomplikovalo dopravu
Zdielať na

Kolóny, uzatvorené horské priechody a neupravené cesty. Sneženie skomplikovalo dopravu

BRATISLAVA / To, čo meteorológovia predpovedali, sa splnilo. Sneží a výdatne. Dopravu na slovenských cestách v utorok 28. novembra komplikovali viaceré nehody a neupravené cesty.

Horský priechod Soroška je už prejazdný

Horský priechod Soroška v okrese Rožňava je už celý sprejazdnený. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Katarína Strojná. Uzavretý bol pre nákladnú dopravu. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie a husté sneženie.

Takto to od skorého rána vyzeralo aj na cestách rožňavského okresu:

​Horský priechod Donovaly je opäť prejazdný pre všetku dopravu

Horský priechod Donovaly je od utorňajšieho poludnia prejazdný pre všetku dopravu. TASR o informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Pre husté sneženie bol od ranných hodín uzavretý pre nákladné vozidlá. Podľa Banskobystrickej regionálnej správy ciest sú všetky cesty v kraji zjazdné, obmedzenia pre nákladnú dopravu platia na ceste medzi Muráňom a Červenou Skalou a na horskom priechode Dielik medzi Tisovcom a Muráňom.

Košičania sa dnes zobudili do zasneženého rána

V meste, ale aj okolí napadlo približne 10 centimetrov snehu. Ten spôsobil len menšie komplikácie. Vrstva utlačeného snehu a sneženie spôsobilo šmýkanie vozidiel. Na cestách sa tvorili kolóny, niektoré spôsobené škodovými udalosťami vozidiel.

V Košiciach sa to dnes (28. 11.) taktiež neobišlo bez komplikácii. Ešte zložitejšia situácia bola v banskobystrickom kraji:

Dopravu na cestách komplikovali nehody

Zrážka autobusu s osobným autom počas sneženia paralyzovala dopravu za obcou Topoľovka v humenskom okrese. Jednu osobu previezli do nemocnice. Autobus zostal nepojazdný, cestu z oboch strán uzavreli. K nehodám však hasiči vyrážali od skorého rána niekoľkokrát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy