Skoro jasno
23°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Slovensko zahalila tlaková níž. Môžeme očakávať zmenu počasia?
Zdielať na

Slovensko zahalila tlaková níž. Môžeme očakávať zmenu počasia?

Zdroj: TASR

SLOVENSKO / Naše počasie do zimy na mnohých miestach Slovenska zahalila tlaková níž. Tá sa v noci na stredu 29. novembra presunie juhovýchodne od nášho územia a u nás to bude znamenať zmenu v počasí.

V noci ešte zostane sneženie na východe krajiny. Môže pripadnúť ešte ďalších 3 až 7 centimetrov snehu. Na západe už bude zrážok menej a zmenšovanie oblačnosti. Nočná teplota -1 až -7, na Kysuciach, Orave, Liptove, Turci, Horehroní a Spiši do -11 stupňov Celzia. Veterno. Pri snežení a vetre na východe krajiny tvorba snehových jazykov a závejov.

Cez deň bude jasno až polojasno, na severe a východe prechodne až oblačno a tu ojedinele snehové prehánky. Pretože sa k nám obnoví prúdenie chladného, pôvodom arktického vzduchu od severozápadu k nám, bude chladno. Denná maximálna teplota bude od -2 do 2 stupňov Celzia, v severných lokalitách -6 až -2 stupne. Zrána na východe ešte veterno aj so snehovými jazykmi.

Zajtrajšok bude iný ako dnešok. Bude viac slnka na oblohe, málo zrážok , ale bude chladno. Ďalšia dávka snehu sa pre nás chystá zase vo štvrtok a v piatok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy