Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Objasňovanie tragédie v Šali: Na schodoch zostali zakrvavené stopy
Zdielať na

Objasňovanie tragédie v Šali: Na schodoch zostali zakrvavené stopy

ŠAĽA / Na cirkevnom gymnáziu v Nitre zavládol smútok. Práve túto strednú školu navštevoval 17-ročný Ruben, ktorého v pondelok 27. novembra dobodal na smrť starší brat. 23-ročný muž nožom zaútočil aj na rodičov. Teraz sa zotavujú zo zranení. Študent medicíny po čine ukončil svoj život skokom z okna. Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých divákov.

"Už včera boli odslúžené dve omše, ktoré boli obetované za zosnulého študenta," uviedol Tibor Ujlacký, hovorca Biskupstva Nitra. Ruben navštevoval gymnázium svätého Cyrila a Metoda v Nitre. Študoval jazyky a chodil do 3 ročníka. "Vedľa triedy, do ktorej tento študent chodil, sa nachádza gymnaziálna kaplnka, v ktorej horia sviečky a študenti sa môžu pomodliť za zosnulého," priblížil Ujlacký.

​V čase nakrúcania do školy prišli aj vyšetrovatelia, ktorí sa v budove zdržali asi hodinu. Tragédia sa dotkla aj študentov a pedagógov. "Majú školských kaplánov, ktorí slúžia a fungujú aj ako duchovní psychológovia," uviedol Ujlacký.

Aj obyvatelia sídliska v Šali sa spamätávajú z drámy, ktorá sa stala. Na chodbe v paneláku zostali všade krvavé stopy. V pondelok 27. novembra ráno, mladý medik dobodal nožom brata na smrť. Keď rodičia zistili, čo sa deje, chceli zasiahnuť. Syn ale v krvavom besnení pokračoval. Niekoľko rán nožom uštedril aj obom rodičom, ktorí skončili v nemocnici.

23-ročný Bruno sa po čine mame ospravedlnil a vybehol bosý z bytu. Bežal na najvyššie podlažie a tam svoj život ukončil skokom z okna. Polícia prípad aj naďalej vyšetruje, zisťuje aj to čo mohlo byť motívom konania útočníka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy