Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
PIESEŇ PRE ROMANA a proti šikane na školách
Zdielať na

PIESEŇ PRE ROMANA a proti šikane na školách

TREBIŠOV / Pre nešťastných rodičov to má byť hymna pre všetky šikanované deti a mladých ľudí na školách a vlastne všade, kde šikana a násilie ničia ľudské životy. Celý klip získala od rodičov Romana TV JOJ preto, aby sa odkaz Romanovej smrti dostal ku všetkým ľuďom.

Romana na škole šikanovali spolužiačky dlhé roky. Mama aj otec prosili o pomoc riaditeľa školy, triednu učiteľku, pedagógov. Podľa rodičov ich riaditeľ nepočúval a na chlapca si zasadol. Slovné invektívy zo strany riaditeľa školy zosilneli po incidente, keď suplujúca učiteľka nedovolila Romanovi počas hodiny odísť na toaletu. Po opakovanej žiadosti chlapca k učiteľke, aby ho pustila mu mala povedať: "Nepustím ťa, ak nevydržíš, tak sa tu aj pošti!"

Chlapec po slovách učiteľky odišiel na toaletu a tá mu dala neospravedlnenú hodinu. Bolo 5 minút pred prestávkou. Romanov otec už ďalší incident považoval za neúnosný a zavolal riaditeľovi, že ak nespraví nápravu s prístupom učiteľky a chlapcovi neuzná účasť na hodine, prípad ohlási TV JOJ. Od toho okamihu na takmer každú aktivitu Romana na škole mal riaditeľ reagovať podľa tvrdení otca "Jaj Romanko, tebe nemôžem ja nič povedať, bo tvoji rodičia hneď budú volať JOJku". 

Roman tieto invektívy zo strany vedenia školy taktiež vnímal veľmi citlivo, boli mu nepríjemné. Riaditeľ to mal robiť pred všetkými žiakmi. Chlapca to ponižovalo a strápňovalo. Pre šikanátorov to mal by ďalší dôvod pre útoky na Romana. Televízia JOJ požiadala riaditeľa školy ZŠ Parchovany Ing. Ivana Račkovského o reakciu a ponúkla mu priestor a rozhovor. Zatiaľ bez odozvy. 

Ak chcete podporiť rodičov zosnulého školáka, jeho otec Roman Dominik Michalik má transparentný účet. 
Za slušný život a rodinu:
SK71 0900 0000 0051 5360 1547
GIBASKBX

Chce pre svoje stratené dieťa dosiahnuť spravodlivosť, preukázať, že ich jediný syn Roman bol dlhodobo šikanovaný v škole spolužiakmi, ktorých napriek všetkému mal rád, a tiež dosiahnuť potrestanie ľahkovážneho prístupu kompetentných, ktorí šikanovanie jeho dieťaťa na škole dopustili, prehliadali a bagatelizovali. 

Pesničku pre Romana zložil hudobník Atilla Nagy.

Súvisiace články