Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Krádež v materskej škole: Z vianočných darčekov pre deti tak nič nebude
Zdielať na

Krádež v materskej škole: Z vianočných darčekov pre deti tak nič nebude

PREŠOV / V jednej z materských škôl v Prešove úradoval zlodej alebo zlodeji. Okrem škôd, ktoré po sebe neznámy páchateľ zanechal vlámaním, ukradol aj viac ako trojtisícovú hotovosť z pokladničky. Peniaze boli určené aj na nákup darčekov pre deti pod stromček.

Trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci vedie polícia v súvislosti s krádežou v Prešove. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. "V čase od pondelka (27. 11.) do utorka (28. 11.) na Ulici Fraňa Kráľa v Prešove zatiaľ neznámy páchateľ neoprávnene vošiel do objektu materskej školy. Z riaditeľne z pokladničky odcudzil finančnú hotovosť vo výške 3 100 eur. 'Navštívil' aj niekoľko tried a z nich taktiež ukradol peniaze, ktoré tam boli uložené. V telocvični rozbil okno," uviedla Ligdayová.

Nateraz neznámy páchateľ sa nezastavil ani predtým, že v podstate okradol deti. Peniaze, ktorých sa zmocnil mali slúžiť aj zakúpenie darčekov. "Odcudzené boli financie od rodičov určené na zakúpenie hračiek či pomôcok pre deti - či už pod stromček, alebo počas celého roka," priblížila Terézia Rácová, hovorkyňa mesta Prešov.

Celková  škoda, ktorú zlodej spôsobil krádežou finančnej hotovosti, zatiaľ nie je spresnená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy