Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vláda rokovala v okrese Rimavská Sobota
Zdielať na

Vláda rokovala v okrese Rimavská Sobota

JESENSKÉ / Séria výjazdových rokovaní vlády dnes pokračovala v obci Jesenské v okrese Rimavská Sobota. Je to okres s vysokou mierou nezamestnanosti, kde ľudia bojujú s nedostatkom financií a majú problém nájsť prácu. Problémy by mal vyriešiť akčný plán rozvoja okresu. Na rokovaní sa zúčastnili aj niektorí starostovia obcí z okresu, nepozvali však ani jedného z troch primátorov.

Viac ako jeden milión eur prerozdelila vláda aj do okresu Rimavská Sobota. Finančne podporí vyše 80 projektov. Peniaze sú určené najmä na rekonštrukciu ciest a chodníkov v mestách i obciach, obecných budov, cirkevných stavieb, či židovského cintorína a hľadiska na futbalovom štadióne.

Primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, ako ani primátorka Tisovca Irena Milecová a primátor Hnúšte Roman Lebeda na rokovanie vlády pozvánku nedostali. Podľa Richarda Rašiho sú hlavní predstavitelia Tisovca a Hnúšte vo svojich funkciách noví a Jozef Šimko vraj škodí svojmu mestu.

"Tento Kotlebovec tu nemá čo robiť a nepozveme ho ani keď sa tu vrátime opakovane. A môže si poobede robiť tlačovky aké chce, nemá tu čo robiť takýto človek," vyhlásil vicepremiér Richard Raši.

Jozef Šimko, primátor Rimavskej Soboty odpovedá: "Jednoznačne si dovolím povedať, že táto garnitúra, ktorá tu vládne patrí na smetisko politických dejín."

Pozrite sa na to, akými ľuďmi sa obklopuje primátor Šimko:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy