Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Parlament bude mať druhý pokus. Pri neúspechu bude ústavný súd nefunkčný
Zdielať na

Parlament bude mať druhý pokus. Pri neúspechu bude ústavný súd nefunkčný

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Ústavný súd, jedna z kľúčových inštitúcií štátu, môže byť o pár dní nefunkčný. Parlament totiž kvôli obštrukcii Smeru a SNS nezvolil ani jedného kandidáta na nového sudcu. Najmä vzťah Robert Fica s Bélom Bugárom je v tejto téme napätý. Opakovaná voľba má byť už vo štvrtok.

Robert Fico v utorok okolo 15. hodine stiahol svoju kandidatúru na ústavného sudcu. Pravdepodobne si tak zrátal, že by vo verejnej voľbe nezískal dostatok hlasov. Podľa Martina Klusa z SaS uplatnil svoju taktiku - vydieranie. 

Dianie v parlamente sme sledovali ONLINE.

Fico okrem iných zaútočil aj na koaličný Most-Híd, ktorý trval práve na verejnej voľbe a naznačil aj pád vlády. Smer-SD a SNS si pri hlasovaní zvolili blokačnú taktiku s neplatnými hlasovacími lístkami. "Ak sa chce niekto dohodnúť, tak sme získali jeden deň. Ak sa dohodneme, vo štvrtok môže byť výsledok. Uvidíme, či sme schopní sa dohodnúť," uviedol Bugár. 

"Vydierajú sa navzájom, jednoducho tento domček z karát sa musí raz rozsypať," uviedol líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Okrem iných sledovala voľbu aj iniciatíva Za slušné Slovensko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy