Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zuzana Čaputová sa nevzdáva
Zdielať na

Zuzana Čaputová sa nevzdáva

BRATISLAVA / Robert Mistrík a Zuzana Čaputová sa ešte v januári dohodli, že podľa prieskumov slabší kandidát sa vzdá v prospech toho silnejšieho. Prieskumy zatiaľ dávajú väčšie šance dostať sa do druhého kola Mistríkovi. No ani jeden z kandidátov ustúpiť nemieni. Hlasovacie lístky sa pritom začínajú tlačiť už najbližší piatok.

V utorok zverejnili prieskum agentúry AKO, ktorý mierne favorizoval Mistríka. Obyčajní ľudia, ktorí nemajú svojho kandidáta, si dali na základe dohody s Mistríkom a Čaputovou vypracovať prieskum u agentúry Focus a dnes popoludní ho zverejnili. Mistrík v ňom vedie o takmer o tri percentuálne body. Oba prieskumy pritom vedie kandidát Smeru, Maroš Ševčovič a za Mistríkom s Čaputovou je Štefan Harabin.

Mistrík v reakcii vyhlásil, že nevidí dôvod odstúpiť a je jediný, kto by v prípadnom druhom kole prezidentských volieb dokázal poraziť Maroša Šefčoviča aj Štefana Harabina. Čaputová naopak poukazuje na to, že v prieskumoch za posledné týždne najviac stúpla. Napriek tomu ju líder Obyčajných ľudí Igor Matovič vyzval, aby sa vzdala v prospech Mistríka. Varoval predtým, že za súčasnej situácie hrozí, že do druhého kola sa okrem Šefčoviča dostane práve Harabin. Prvé kolo volieb sa koná 16. marca.

Zuzana Čaputová povedala: "Reagujem na to, čo sa deje, na dôveru ľudí. Preto zotrvávam v kampani ďalej."

"Mám najväčšie šance zvíťaziť v prezidentských voľbách, keď sa dostanem s Marošom Ševčovičom do druhého kola," tvrdí Robert Mistrík.

Pozrite si aktuálny prieskum o šanci prezidentských kandidátov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy