Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratia Paškovci sa opäť odvolali, zatiaľ sú stále neprávoplatne odsúdení na podmienečný trest
Zdielať na

Bratia Paškovci sa opäť odvolali, zatiaľ sú stále neprávoplatne odsúdení na podmienečný trest

Archívna reportáž

KOŠICE / Bratia Maroš, Branislav a Martin Paškovci si už v roku 2017 od sudcu vypočuli rozsudok: podmienku a peňažný trest. Kolotoč odvolávaní a ďalších konaní pokračuje aj po dnešnom dni.

Krajský súd rozsudok zrušil a nariadil doplnenie dokazovania o nový znalecký posudok psychiatra. Ten bol dnes predvolaný na pojednávanie. Ako znalec sa vyjadril v tom duchu, že poškodená Zuzana, ktorú mali kopať, nemá ťažkú ujmu na zdraví a posttraumatickú poruchu ako následok útoku.

Preto sudca vyniesol rovnaký rozsudok, ako bol ten pôvodný – čiže podmienky a peňažný rozsudok. Prokurátor spolu s advokátom poškodených Danielom Lipšicom tvrdili, že utrpela ťažkú ujmu na zdraví. Znalec potvrdil len adaptačnú poruchu.

Samosudca pôvodný verdikt nezmenil, Marošovi a Branislavovi vymeral podmienečné tresty pol roka s odkladom na 1 rok. Oni sú obžalovaní z výtržníctva a z ublíženia na zdraví. Martin je obžalovaný len z výtržníctva, jemu zostal verdikt peňažný trest 500 eur.

Prokurátor a advokát žiadali súd, aby sa Paškovci obeti ospravedlnili, sudca im to však neuložil. Všetci traja vyhlásili, že sú nevinní. Odvolali sa obžalovaní ale aj prokurátor, ktorý žiada vyšší trest. Kauza sa vracia na Krajský súd. Rozsudok je dovtedy neprávoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy