Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Východu cez víkend kraľujú motorkári. Na nohách sú aj policajti
Zdielať na

Východu cez víkend kraľujú motorkári. Na nohách sú aj policajti

ZEMPLÍNSKA ŠÍRAVA / Tisícky motorkárov zo Slovenska, aj zo zahraničia sa tento víkend stretli na najväčšom zraze na Zemplínskej šírave. Na bezpečnosť na cestách dohliada množstvo policajtov. Účastníci sa nevyhnú kontrolám, ktoré sú zamerané na dodržiavanie stanovených predpisov.

Zemplínske cesty sú v týchto dňoch plné dvojkolesových strojov. Dôvodom je motorkársky zraz, ktorý sa už tradične koná na Zemplínskej šírave. V teréne je preto viac policajtov ako obvykle. "Počas kontrol sa zamerajú okrem iného aj na požívanie alkoholu vodičov pred a počas jazdy, na dodržiavanie rýchlosti vozidiel, na spôsob jazdy, ako aj na telefonovanie za volantom," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Jana Mésarová.

Aj keď sú policajné hliadky na každom kroku, predsa sa nájde pár previnilcov, ktorí si sadnú za volant potužení alkoholom. Príkladom je aj 16-ročný mladík, ktorý si motozraz ešte ani nestihol užiť a už skončil v policajnej cele. "Policajti odhalili mladistvého Popradčana, ktorý viedol skúter. V dychu mu namerali vyše jedno promile," povedala Mésarová.

"Vieme, že aj ten zvyškový alkohol je veľká potvora, tak aj na toto máme pripravené dregery," reagoval spoluorganizátor motozrazu Michal Tvrdý. 

Po zemplínskych cestách sa teraz pohybuje približne 4000 motorkárov, a to sa neobišlo bez nehody. Jeden z nich nedodržal bezpečnú vzdialenosť a v obci Horovce narazil do auta, ktoré išlo pred ním. "Vodič motocykla utrpel ľahké zranenia. So zlomenou rukou skončil v nemocnici," uviedla Mésarová. 

"Vodiči motocyklov patria medzi najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky, pretože pri zrážke s vozidlom ťahajú vždy za kratší koniec," uviedla policajná hovorkyňa v Košiciach Lenka Ivanová. Prípadná zrážka a následný pád na zem končí u motocyklistov často fatálne. Niektorí vodiči by si preto mali uvedomiť, že na cestách nie sú len oni. Polícia preto radí, aby boli na cestách obozretnejší a hlavne dávali na seba pozor. Stotožňujú sa s ňou aj organizátori motozrazu, pre ktorých je rovnako dôležitá bezpečnosť účastníkov.  

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy