Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muža zasypala zemina a nemohol sa pohnúť. Hasiči ho vykopávali ručne
Zdielať na

Muža zasypala zemina a nemohol sa pohnúť. Hasiči ho vykopávali ručne

PREŠOV / Prešovskí hasiči ratovali muža, ktorého privalila zemina. Stalo sa to v obci Záhradné, neďaleko Prešova. Museli ho vykopávať ručne, no napokon skončil v nemocnici.

Hasičov a záchranárov vyslali k mužovi, ktorého na dvore rodinného domu zasypala masa zeminy. Ten mal podľa zasahujúcich hasičov veľké šťastie. Mohlo sa to skončiť oveľa horšie. "Môžem potvrdiť, že na sme na základe volania na tiesňovú linku 155 vyslali záchranárov k zavalenému mužovi," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Po zosuve zeminy zostal paralyzovaný. Mal komplet zasypané dolné končatiny. Hasiči museli konať rýchlo, no zároveň bezpečne. "Na vyslobodenie sme museli opatrne ísť, lebo hrozil ďalší zosuv pôdy. Vykopávali sme ho ručne," povedal veliteľ zásahu hasičov Stanislav Dziak. 

"Po ošetrení ho pri vedomí a v stabilizovanom stave previezli do prešovskej nemocnice," dodala Krčová. Tam sa zavaleného muža po vyslobodení ujali tunajší lekári. Po viacerých vyšetreniach, ktoré absolvoval si ho tam nechali. "Pacient bol ambulantne ošetrený a následne prijatý na Oddelenie úrazovej chirurgie. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný, prebiehajú ďalšie diagnostické a terapeutické procesy," povedal medicínsky riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Prešove Juraj Smatana. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy