Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Desiatky detí zo stredného Slovenska si zmerali svoje sily
Zdielať na

Desiatky detí zo stredného Slovenska si zmerali svoje sily

ZVOLEN / Koniec školského roka praje športovým podujatiam. Aj tým, ktoré až také bežné nie sú. Deti z deviatich zariadení zo stredného Slovenska si zmerali svoje sily vo futbale, stolnom tenise či minigolfe.

Pekné počasie a areál plný zaujímavých športových aktivít v utorok vítal vo Zvolene stovku detí. Koniec školského roka je pred dverami, a tak mohli aspoň na jeden deň vymeniť školské lavice a knihy za turnaj vo futbale či minigolfe.

Deti, ktoré sa spoločne stretli vo Zvolene vyrastajú v detských domovoch na strednom Slovensku. Spoločná športová aktivita spojila deti z deviatich takýchto zariadení. "Myšlienka spojiť domovy vznikla tento rok, je to prvý ročník, chceme spojiť deti takto na konci školského roka," uviedla Michaela Krivá, hovorkyňa Stredoslovenskej energetiky. "Som rada, lebo to spojí domovy, upevní sa jednota," povedala Helena Stašáková vedúca zariadenia detský charitný domov Považská Bystrica 

"Nájdu tu všetko, ale futbal ide najviac," zhodnotila aktivity Krivá. "Je to motivácia pre deti, rozvíja sa súťaživosť, vedie ich to k rozvoju," dodala Stašáková. 

Pozrite si reportáž o komunikačnej výchove, ktorá mieri do škôl: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy