Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti v parlamente hľadali bombu. Nahlásil ju anonym skoro ráno
Zdielať na

Policajti v parlamente hľadali bombu. Nahlásil ju anonym skoro ráno

BRATISLAVA / V piatok ráno nahlásil anonym výbušninu v parlamente. Informáciu pre TV JOJ potvrdila policajná hovorkyňa Lucia Mihaliková. Polícia podľa jej slov vykonala opatrenia, ktoré by skutočnosť potvrdili alebo vyvrátili. Ešte doobeda policajti informáciu o bombe nepotvrdili. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie.

Bombu v národnej rade anonym nahlásil ešte pred siedmou hodinou ráno. Informáciu pre TV JOJ potvrdila aj policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihaliková.  Priestor okolo budovy parlamentu bol opáskovaný, nikto nesmel dnu. Prehliadka trvala do jedenástej hodiny dopoludnia.

Oznam o bombe prišiel najprv e-mailom, zároveň ale niekto volal aj do verejnoprávneho rozhlasu. Presný prepis rozhovoru nepoznáme. V oznámení ale bolo uvedené, že ide o chemickú bombu. Policajti okamžite vyrazili na miesto a napriek tomu, že bolo v práci skoro ráno ešte málo zamestnancov, evakuovali ich. 

Po vykonaní všetkých potrebných úkonov policajti zistili, že sa oznámenie nezakladá na pravde. "Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," uviedla policajná hovorkyňa v Bratislave Lucia Mihalíková.

Podobných nahlásení bolo v parlamente už niekoľko. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy