Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vtedy a dnes. Takto vyzerá KRIMI tím po 10 rokoch
Zdielať na

Vtedy a dnes. Takto vyzerá KRIMI tím po 10 rokoch

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Za každou reláciou je tím ľudí, z ktorých väčšinu nevidno. Strihači, kameramani, produkční, helferi, vedúci vydania, režiséri a iní. A potom je tu tím ľudí, ktorí "idú s kožou na trh", ktorých tvár diváci vidia. Reportéri a moderátori.

Pred 10 rokmi si ako prví na moderátorskú stoličku štartujúcich KRIMI NOVÍN sadli Monika Bruteničová, dnes Šebová, a Michal Farkašovský, o pár dní neskôr mali svoju premiéru moderátori Stanislava Jakubíková, dnes Kováčik, a Pavol Michalka. A tieto dvojice spolu ladia dodnes, až na pár výnimiek, keď dámy na čas vymenili moderátorskú stoličku za mamičkovské povinnosti, sú o 19:00 hodine na JOJke pre divákov stabilnou istotou.

Desať rokov je dosť dlhý čas nielen pre reláciu, ale aj v živote človeka. Z mladých novinárov s "veľkými očami" sa v KRIMI stali po tých rokoch ostrieľaní profíci. A keďže KRIMI skutočne nie je štandardná relácia a rieši neraz veľmi ťažké témy, zanechalo to stopy. "Sú tam určite aj emócie človek si to nemôže prinášať domov, treba to selektovať a občas si vyčistiť hlavu. Asi nás to všetkých ovplyvnilo, že si to nesieme so sebou, sme možno pomerne negatívni, nedôverčiví, asi nás to ovplyvnilo, aj keď si to neuvedomujeme," hovorí reportér KRIMI Dalibor Skladan.

​"Voči niektorým témam sme imúnni, inak by sme túto robotu nemohli robiť, musíme mať nejaký odstup, inak by sme asi skončili na psychiatrii, lebo je to denne 30 minút zväčša negatívnych správ a to sa musí na ľuďoch podpísať," potvrdzuje aj vedúci vydania KRIMI, Miro Demín. 

Moderátor Michal Farkašovský sa výzvy nezľakol. Práve krimi témy totiž boli jeho srdcovkou už roky predtým, ako sa posadil pred kamery v štúdiu TV JOJ: "Ja som predtým robil 12 rokov reportéra a moje najobľúbenejšie témy boli krimi, polícia, súdy, prokuratúra, takže to, čo riešime aj teraz, ja som mal k tomu stále blízko". Úplne inak to vnímala jeho kolegyňa Monika Šebová, ktorá bola vždy veselá kopa a mala radšej ľahšie témy: "Keď mi Rolo Kubina povedal, že čo hovorím na to, že by som moderovala KRIMI NOVINY, tak som sa na neho vyplašene pozrela a opýtala - 'Ja?! Krimi?!'". 

​Vtedy plní stresu, dnes ostrieľaní profíci. Michal ale spomína na prvé vysielanie s veľkým rešpektom: "Nebola iná cesta, bol som úplne prvý, koho hlas sa v KRIMI ozval, takže dosť to záviselo odo mňa. Nebol som v pohode, priznám sa, boli to nové skúsenosti a nová situácia pre všetkých, ale na to, že to bolo prvé vysielanie, to dopadlo celkom dobre".

Monika sa napokon v KRIMI tiež udomácnila. Kým u väčšiny reportérov prišlo akési vyrovnávanie sa s ťažkými témami až po rokoch, u nej to bolo presne naopak. Až po rokoch sa jej začali viac dotýkať, predtým to brala s profesionálnou rutinou. "Človek starne, stala som sa matkou, tak teraz na mňa dolieha už aj obsah tých tém, že to nie je také jednoduché, predtým to bolo skôr také rutinné, práca ako každá iná," hovorí Monika Šebová. 

Chcete vidieť, ako vyzerali vtedy a ako dnes? V galérii nájdete odpoveď:

​Pozrite si archívnu reportáž z 9. výročia KRIMI:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy