Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žarty rozhodne nejdú bokom. Aj reportéri KRIMI zažívajú vtipné chvíle
Zdielať na

Žarty rozhodne nejdú bokom. Aj reportéri KRIMI zažívajú vtipné chvíle

BRATISLAVA / Humor je jednou z najspoľahlivejších zbraní, ako bojovať so smútkom, sklamaním či neistotou. Reportéri KRIMI TV JOJ by o tom vedeli rozprávať. Možno by sa to niekomu mohlo zdať byť až cynické, ale snaha nestratiť nadhľad aj v ťažkých chvíľach je to, čo drží psychiku krimireportérov nad vodou.

Hľadať niečo vtipné na vážnych témach sa skutočne nedá, nehovoriac o tragédiách. O to viac musia novinári, a predovšetkým tí, ktorí sa venujú krimi témam, nachádzať uvoľnenie a zábavu v čase medzi prácou. Niekedy sa ale podarí aj priamo na "pľaci", vtipné momenty zažívajú často pri komunikácii s hovorcami polície, súdov, prokuratúry a inými.

S mnohými majú po rokoch už priam priateľské vzťahy a tak si dovolia aj takéto kúsky. "Sme si párkrát vymenili pozície, som skúšal s nemenovanými hovorcami súdov, že 'daj to sem, ja to skúsim povedať rýchlejšie'," hovorí o veselých zážitkoch s hovorcami reportér KRIMI Dalibor Skladan.

Niekedy ale ani netreba vyjsť z budovy televízie, aby nastala nečakane vtipná situácia. "Jedného pekného dňa sme sedeli v kancelárii, keď sa otvorili dvere a vošli traja neznámi muži. Vošli, postavili sa, my na nich pozeráme a pýtame sa, že kto sú. A vtedy zaznelo, že 'ta títo dvaja sú z Košíc, ja som z Vranova. Včera sme boli v ZOO a dnes sme sa prišli pozrieť na vás'," spomína na situáciu, keď sa stali v redakcii atrakciou pre turistov, asistent vedúceho vydania Milan Dančo.

Dnes už je vedúcemu vydania Miroslavovi Demínovi smiešna aj spomienka, keď sa stal súčasťou dramatickej situácie: "V Bratislave bol veľký samit predsedov vlád krajín EÚ. Zazvonil nám telefón, človek sa nepredstavil a povedal, že v Bratislave sú bomby a začnú vybuchovať. Povedal som kolegyni, nech to u policajtov preverí. Zavolala hovorkyni a o chvíľu už u nás boli policajti a preverovali informácie, takže som skončil na výsluchu".

Najvtipnejšie situácie ale zažívajú členovia KRIMI tímu zväčša v redakcii, medzi sebou. Neraz si už reportéri našli auto omotané toaletným papierom alebo policajnou páskou, či si navzájom napísali na sociálnu sieť naozaj šokujúce statusy. Majú za sebou spoločné výlety aj večierky. Jednoducho, je to skutočne dobrý tím podobne naladených ľudí. "Desať rokov, to sa už dá hovoriť o náhradnej rodine, o náhradnom manželovi, myslím si, že sme sa už tak zžili, poznáme sa, vieme, aký má kto deň a snažíme sa podľa toho fungovať," hovorí moderátorka KRIMI Monika Šebová. "Ak je dobrý kolektív, tak sa robí dobre. Nám sa robilo dobre, aj keď boli chvíle, keď nie až tak dobre, ale zvykli sme si na seba a teraz je všetko v poriadku," dodal Monikin kolega spred kamery, Michal Farkašovský.

Pozrite sa, čo relácii KRIMI želajú jej protagonisti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy