Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Robert Fico ostáva v nemocnici, jeho kolegovia odmietajú špekulácie o náhradníkovi
Zdielať na

Robert Fico ostáva v nemocnici, jeho kolegovia odmietajú špekulácie o náhradníkovi

BRATISLAVA / Diskusia o Programovom vyhlásení vlády pokračuje aj naďalej bez premiéra. Na jeho mieste v parlamente sa zatiaľ striedajú členovia vlády. Robert Fico komunikuje najmä s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom.

Lekári o zdravotnom stave premiéra Roberta Fica budú informovať koncom týždňa. jweho kolegovia si myslia, že verejnosť aj oni majú dostatok informácií. "To čo potrebujem vedieť,viem," pvoedal predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

Právo na súkromie

"Myslím si, že určité právo na súkromie tu je. Tie základné informácie všetci máte," povedal minister vnútra Robert Kaliňák. "Nemám podorbné informácie o zdravotnom stave pána premiéra. Takisto rešpektujem to, ako poskytujú informácie," uviedol predseda parlamentu Andrej Danko.

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb nepotvrdil informáciu, ktorá sa šepká v kuloároch, že by mal Fico podstúpiť operáciu. Informáciu nepotvrdil ani Kaliňák. "Je to v rukách súčasnej medicíny, aby tu situáciu presne zistili, našli príčinu a stanovia formu liečenia," dodal Kaliňák.

Pracuje aj na lôžku

Podľa Kaliňáka aj napriek tomu, že je Fico PN, vykonáva svoju funkciu a robí všetky potrebné rozhodnutia. Ostatné veci, na ktorých sa nemôže zúčastniť, robia podpredsedovia vlády.

V Smere-SD o náhradníkovi za Fica podľa Roberta Kaliňáka neuvažujú. "Nikdy sme takéto veci nečíslovali, kto je dvojka v Smere. Pre nás je najpodstatnejšia jednotka. Chceme, aby sa premiér vrátil čo najrýchlejšie do svojej činnosti, pričom každý z nás je zodpovedný za svoju oblasť,“ dodal s tým, že raz za čas organizmus povie, že vypína.

Téme sa venovala Lucia Stráňavová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy