Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Robert Fico po vyšetreniach ostáva v nemocnici
Zdielať na

Robert Fico po vyšetreniach ostáva v nemocnici

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico po štvrtkovej hospitalizácii zatiaľ ostáva na pozorovaní v bratislavskom Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. Informoval o tom primár ústavu Vasiľ Hricák.

"Pán premiér je na pozorovaní ako pacient, je to štandardný postup," uviedol Hricák, ktorý je primárom oddelenia akútnej kardiológie bratislavského Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb.

Fico vyhľadal ošetrenie pre  zdravotné problémy.

Vyšetrenia päťdesiatjedenročného premiéra podľa ústavu nepotvrdili ani nevyvrátili podozrenie na infarkt.

Lekári podrobnosti k zdravotnému stavu premiéra neposkytujú, rodina si to neželá.

O zdravotnom stave Fica mlčí aj minister zdravotníctva. "Minister zdravotníctva sa intenzívne zaujíma o zdravotný stav pána premiéra a intenzívne komunikuje s riaditeľom NÚSCH," potvrdila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Stanislava Pondelová.

Podobne reaguje aj Úrad vlády, ktorý komentuje iba pracovné záležitosti premiéra Fica. "Vzhľadom na to, že predseda vlády ostáva na pozorovaní v NUSCH, bol jeho pracovný program zrušený," vyhlásila hovorkyňa vlády Beatrice Szabóová.

Zrušený program

Robert Fico pre zdravotné problémy zrušil aj svoju oficiálnu návštevu Českej republiky.

Fico mal v Prahe rokovať so svojím partnerom Bohuslavom Sobotkom a čakalo ho aj zdvorilostné prijatie u prezidenta Českej republiky Miloša Zemana. Ako informovala premiérova hovorkyňa návšteva sa uskutoční v náhradnom termíne.

Návšteva mala byť cielená na detailnejšie prediskutovanie rozvoja v oblasti hospodárskej spolupráce, infraštruktúrnych projektov, na spoluprácu v oblasti bezpečnosti, cestovného ruchu, ale aj na aktuálne otázky európskych a medzinárodných vzťahov.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy