Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Premiéra Fica hospitalizovali v národnom ústave srdcových chorôb
Zdielať na

Premiéra Fica hospitalizovali v národnom ústave srdcových chorôb

BRATISLAVA / Premiéra Roberta Fica pre náhle zdravotné problémy hospitalizovali v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb. Potvrdila to pre Denník N hovorkyňa ústavu Dobroslava Krajačičová aj premiérova hovorkyňa Beatrice Szaboóvá. Úrad vlády zrušil aj Ficovu oficiálnu návštevu Česka zo zdravotných dôvodov.

"Môžem potvrdiť, že premiér je hospitalizovaný za účelom kardiologických vyšetrení v národnom ústave," potvrdila pre Denník N Ficovu hospitalizáciu hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová aj jeho hovorkyňa Beatrice Szaboóvá.

Zdravotné problémy

Po vyšetreniach premiér ostáva hospitalizovaný až do piatku rána. Rodina si bližšie informácie o jeho zdravotnom stave neželá poskytovať.

Fico sa podľa Denníka N  necítil dobre už v utorok ráno pri pravidelnom behu na hrádzi. Zrušil potom svoju účasť na súde, kde mal vypovedať ako svedok. Svoj pracovný program však v deň, keď sa dokončovalo programové vyhlásenie vlády úplne nezrušil a bol na úrade vlády.

Do nemocnice ho nepriviezla záchranka, ale prišiel sám vlastným autom v sprievode ochranky.

Pred Národným ústavom srdcových a cievnych chorôb, kde premiéra vyšetrujú sa zhromaždili novinári.

TV JOJ

Zrušený program

Robert Fico pre zdravotné problémy zrušil aj svoju dnešnú oficiálnu návštevu Českej republiky.

Fico mal v Prahe rokovať so svojím partnerom Bohuslavom Sobotkom a čakalo ho aj zdvorilostné prijatie u prezidenta Českej republiky Miloša Zemana. Ako informovala premiérova hovorkyňa návšteva sa uskutoční v náhradnom termíne.

Návšteva mala byť cielená na detailnejšie prediskutovanie rozvoja v oblasti hospodárskej spolupráce, infraštruktúrnych projektov, na spoluprácu v oblasti bezpečnosti, cestovného ruchu, ale aj na aktuálne otázky európskych a medzinárodných vzťahov.

Za týmito dverami leží premiér Fico.

TV JOJ

V rámci slovensko-českých bilaterálnych vzťahov je tradíciou, že prvá zahraničná návšteva nového premiéra či prezidenta Slovenskej republiky smeruje do Českej republiky, noví českí politici zasa navštívia ako prvé Slovensko.

Na chodbách ústavu sa vytvorilo improvizované presscentrum

TV JOJ

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy