Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Premiér Robert Fico zostáva v nemocnici do konca týždňa
Zdielať na

Premiér Robert Fico zostáva v nemocnici do konca týždňa

BRATISLAVA / Slovenský premiér Robert Fico nepríde do parlamentu predstaviť programové vyhlásenie vlády, zostáva v nemocnici. Programové vyhlásenie vlády v parlamente prečíta podpredseda vlády pre investície Peter Pellegrini.

Premiér Robert Fico zostáva do konca týždňa v nemocnici. Informoval o tom generálny riaditeľ NÚSCH Mongi Msolly a jeho ošetrujúci lekár Vasil Hricák.

"Pán premiér zostáva hospitalizovaný u nás. O ďalšom postupe sa rozhodne do konca týždňa," uviedol generálny riaditeľ Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Mongi Msolly.

Diagnóza stále neznáma

Národný ústav sa k diagnóze premiéra nevyjadril. "To čo vám môžem povedať je, že zostáva naďalej v nemocnici," dodal Msolly.

Nemocnica nekonkretizovala ani zdravotný stav premiéra. "Z toho pozorovania vyplynulo, že je potrebné, aby tu zostal. Nič nie je zhoršené," doplnil ošetrujúci lekár Vasil Hricák.

Podľa Hricáka sa Fico sám rozhodol, že neprednesie parlamentu Programové vyhlásenie vlády. "O tomto som s ním nehovoril, sám zaujal toto stanovisko. Zostáva tu. Do konca týždňa, vám dúfam, budeme vedieť povedať oveľa viac," dodal ošetrujúci lekár.

"Predseda vlády naďalej vykonáva svoju funkciu a úzko spolupracuje so svojím okolím. Pracovný program do konca tohto týždňa sa ruší," uviedla premiérova hovorkyňa Beatrice Szaboóvá. 

Na brífingu bol reportér Dárius Haraksin:

Danko komunikoval s Ficom

Predseda parlamentu Andrej Danko sa nezamýšľa nad tým, ako by fungovala koalícia bez premiéra Roberta Fica. Ten je už piaty deň hospitalizovaný v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave.

Ako uviedol Danko, lekári aj predseda vlády robia podľa neho všetko pre to, aby sa premiér mohol znova vrátiť do procesu. Danko zdôraznil, že v nedeľu s Ficom komunikoval, no podrobné informácie o jeho zdravotnom stave nemá.

Do nemocnice prišiel sám

Robert Fico je od štvrtka hospitalizovaný v nemocnici. Do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb prišiel sám vo štvrtok v sprievode ochranky. Dopoludnia mu lekári urobili kardiologické vyšetrenie.

NÚSCH ďalej o jeho zdravotnom stave neinformoval.

"Rodina premiéra si neželá, aby Národný ústav srdcových a cievnych chorôb poskytoval akékoľvek informácie o jeho zdravotnom stave, čo plne rešpektujeme," uviedla hovorkyňa NÚSCH a Detského kardiocentra pracoviska NÚSCH Dobroslava Krajačičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy