Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Diaľničný úsek Dubná skala - Turany konečne otvoria. S polročným sklzom
Zdielať na

Diaľničný úsek Dubná skala - Turany konečne otvoria. S polročným sklzom

BRATISLAVA / Po diaľničnom úseku Dubná Skala - Turany by sa mohlo čoskoro začať jazdiť. Národná diaľničná spoločnosť totiž sľubuje, že ho otvorí už prvý júlový týždeň. Stavbári ho ale mali ukončiť už pred pol rokom.

Kus diaľnice Dubná Skala - Turany je už takmer hotový. Jeho stavbu ale sprevádzali nemalé problémy. Spoločnosť Váhostav požiadala minulý rok o predĺženie termínu ukončenia.

"Minulý rok tu boli povodne, to nám zabránilo pokračovať v prácach. Samozrejme na to mala vplyv aj zlá kondícia spoločnosti," vysvetlil generálny riaditeľ Váhostavu Marián Moravčík. 

"Trošku to mešká, ale ani nie pol roka či niekoľko mesiacov, ale niekoľko rokov až desaťročí," hovorí starosta obce Sučany Vladimír Plžík. 

Pre obyvateľov obce Sučany to bude veľká úľava. Už onedlho tu bude oveľa menšia premávka, ako je v súčasnosti. "Denne tadeto prejde 35 tisíc vozidiel," hovorí starosta. 

Ide sa do finále

Na pláne sú už len finálne práce. Asfaltový koberec je položený, zvodidlá osadené, stavbári ukončujú protihlukové steny a ochranné siete proti vtákom. Čulý pracovný ruch je aj na diaľničnom odpočívadle.

"Máme tu niekoľko mostov, ktoré boli vedené v trase, kde to ovplyvnilo aj počasie," vysvetľuje generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Milan Gajdoš.

Pôvodný plán počítal s tým, že náklady na stavbu budú 136 miliónov. Rozpočet ale prekročili o 35 miliónov eur.

Dôležité ale je, že už je celý proces na konci. "Niekedy v prvých dňoch mesiaca júl by mohla byť daná do užívania," potvrdzuje Gajdoš.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy