Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
V roku 2015 pribudne päť úsekov diaľníc
Zdielať na

V roku 2015 pribudne päť úsekov diaľníc

BRATISLAVA / Sieť slovenských diaľnic a rýchlostných ciest zďaleka nezodpovedá potrebám doby a spojenie Bratislavy s Košicami je stále v nedohľadne. Tento rok by sa však situácia mala zlepšiť. Ak sa nestane niečo mimoriadne, Národná diaľničná spoločnosť by mala odovzdať do užívania päť nových úsekov - štyri na D1 a jeden na R2.

Mimoriadna a veľmi tragická udalosť pri Kurimanoch spôsobila oneskorenie prvého úseku Jánovce - Jablonov. Dokončiť by ho mali až tento rok, rovnako aj druhú časť na tejto trase. Okrem iného to bude znamenať dopravnú úľavu v Levoči. Pred Prešovom by mal na D1 pribudnúť úsek Fričovce - Svinia.   

"Ucelí sa celý úsek, ktorý má približne 130 kilometrov a bude možné sa dostať po diaľnici z Ružomberka až do Prešova," informoval generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Milan Gajdoš.

Na jeseň by sa výrazne malo uľaviť aj Vrútkam, Martinu a Sučanom, pretože by mali odovzdať úsek Dubná Skala - Turany.

Napokon, zrejme v decembri, si trochu vydýchnu aj vodiči, ktorí často jazdia medzi Zvolenom a Lučencom. Na R2 pribudne vyše desaťkilometrový úsek Pstruša - Kriváň popod Detvu.  

Už tento rok

"Harmonogram výstavby je nastavený tak, aby tento úsek išiel do užívania už koncom roka," potvrdil Gajdoš. Ten tvrdí, že sústava diaľnic a "Je to celkovo viac ako 56 kilometrov, čo v histórii diaľničných úsekov ešte nebolo odovzdaných," vysvetľuje.

Keďže diaľničná sieť je na Slovensku stále nedostatočná, treba myslieť aj na nové úseky. Aj preto pôjde už túto stredu na rokovanie vlády materiál týkajúci sa výstavby obchvatu Bratislavy a rýchlostnej cesty na Dunajskú Stredu. Ten by mal byť k dispozícii v roku 2019.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy