Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kontrola výstavby diaľníc. Počiatkovi sa nepáči farba zábradlia
Zdielať na

Kontrola výstavby diaľníc. Počiatkovi sa nepáči farba zábradlia

SPIŠ / Na Spiši sa už čoskoro môžu tešiť na tri nové dialničné úseky. Keďže je ich stavba financovaná z eurofondov, november je konečným termínom. V pondelok sa bol po nedostavaných úsekoch povoziť minister Ján Počiatek. Odišiel spokojný a jediné, čo sa mu naozaj nepáčilo, bola ružová farba na zábradlí.

V pondelok bola v levočskom okrese veľká kontrola. Minister Počiatek si prišiel stavby na diaľnici skontrolovať. Podľa výrazu jeho tváre, bol s tým, čo videl, maximálne spokojný.

"Je zjavné, že všetko finišuje, že už o niekoľko mesiacov sa prídem previezť na celý tento úsek," povedal minister.  Pád mosta v Kurimanoch, potom výbuch v tuneli Šibeník, to všetko spôsobilo meškanie. Dnes sa už po diaľnici mohli voziť autá. Ale čakať budú najneskôr do konca novembra, dovtedy musí byť všetko hotové.

Pomalšie, bezpečnejšie

"Odovzdávať budeme dva úseky Janovce - Jablonová (dva úseky - 9-kilometrový a 9 540-metrový),  potom ešte Fričovce - Svinia (11 220-metorvý)," dodáva Počiatek. Po tragédiach sa stavia pomalšie, ale zrejme aj bezpečnejšie. Ministrovi ale čosi na diaľnici prekáža. 

"Všetko je fajn, len tie ružové zábradlia neviem kto sem dal, ja to zistím, to je dosť hrozné," povedal minister. Do konca roka by ste sa teda z Prešova do Ružomberku mali dostať po súvislej diaľnici, čo je pre ľudí z tohto regiónu, podľa slov ministra, prelomovým momentom.

Pozrite si reportáž priamo z miesta:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy