Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Katastrofa, hovoria o hygiene v žilinskej nemocnici lekári aj pacienti
Zdielať na

Katastrofa, hovoria o hygiene v žilinskej nemocnici lekári aj pacienti

ŽILINA / Lekári žilinskej nemocnice podali výpovede, aby upozornili na katastrofálnu situáciu zariadenia. Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že to spolu s vedením nemocnice už rieši.

Personál oddelenia tvrdí, že na situáciu dlhodobo upozorňoval listami vedenie nemocnice i ministerstvo zdravotníctva. Spätnú väzbu nedostali.

"Ak takýto list zaslali koncom minulého týždňa alebo začiatkom tohto, očakávame, že tento týždeň dorazí," povedala Martina Šoltésová, hovorkyňa ministerstva zdravotníctva.

Nespokojnosť vyjadrili i bývalí pacienti. Mladý muž, ktorý nedávno ležal na internom oddelení, priznal, že mal veľké obavy, že si z nemocnice odnesie nákazlivé choroby.

"Videl som tam ľudí nakazených pravdepodobne žltačkou. Je to očividné na nich, aká asi choroba to je," uviedol bývalý pacient.

Katastrofálny stav

Podľa jeho slov je na chodbe jedna dámska a jedna pánska toaleta. Mužské je pritom takmer nepoužiteľné, preto muži používali dámske WC. Tam aspoň tiekla voda.

Nebezpečné sú i balkóny. "Pacienti tam chodia na vlastné riziko. Zábradlia sú urobené len provizórne z drevených latiek," dodáva.

Iná bývalá pacientka dokonca na balkón vyjsť vôbec nemohla. Dvere boli pribité klincami, cez špáry ale fúkalo.

"Tie klince tam boli, aby sa dvere, keď fúka, neotvorili. Pri nich som celú dobu ležala," ozrejmuje.

Vzniknutú situáciu s výpoveďami i katastrofálnym stavom už rieši vedenie. "Prebiehajú rokovania. Situáciu sa snažíme riešiť," potvrdila Šoltésová.

Na pobyt v nemocnici sa sťažujú i pacienti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy