Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matka otrávila päťročného syna soľou, chcela zaujať na internete
Zdielať na

Matka otrávila päťročného syna soľou, chcela zaujať na internete

NEW YORK / Matku päťročného chlapca z New Yorku odsúdili za vraždu. Podľa žalobcov sa žena pokúšala získať pozornosť sociálnych sietí prostredníctvom záhadnej choroby, ktorou mal trpieť jej syn kvôli veľkému množstvu soli v tele. Príčinou jeho smrti bola otrava.

Dvadsaťsedemročná Lacey Spears podľa verdiktu súdu dlhodobo dávkovala malému synovi nadmerné množstvo soli, ktoré viedlo k dlhodobým a zhoršujúcim sa zdravotným problémom.

Garnetta Spearsa museli niekoľkokrát hospitalizovať a chirurgicky zakročiť. "Vysvitlo, že za to môže jediná osoba. Tá, ktorá ho mala najviac chrániť - jeho matka," povedala na adresu odsúdenej ženy žalobkyňa Janet DiFiore.

Zvláštna choroba?

Motív krkavčej matky je neobyčajný. Podľa súdu sa snažila upútať pozornosť ľudí na internete zverejňovaním dojemného príbehu nevysvetliteľnej choroby svojho syna, píše ABC News.

Na sociálnej sieti a na svojom blogu podrobne popisovala posledné dni života svojho syna. "Garnettovu chorobu využívala, aby bola zaujímavejšia, zatiaľ čo jej činnosť viedla k smrti umučeného syna," uviedla DiFiore.

Matka podávala dieťaťu veľké množstvo soli, čo viedlo k tomu, že malo ušné infekcie, trpelo chudokrvnosťou, malo často zápaly v tele a bolel ho žalúdok. Prečítajte si príbeh duševne chorej Lacey a jej syna:

Obhajca ženy argumentom oponoval s tým, že smrť je možné prisúdiť lekárom v nemocnici, v ktorej strávil chlapec svoje posledné dni života.

Hrozí jej doživotie

"Nie je dostatočne preukázané, že nadmerne vysoké hodnoty sodíka v krvi dieťaťa boli spôsobené tým, že mu matka do tela dávkovala príliš veľa soli," stojí vo vyhlásení.

Súd sa prikláňa k verzii, s ktorou prišla žaloba a o výške trestu rozhodne v apríli. Matke hrozí doživotné väzenie s možnosťou prepustenia po 25 rokoch.

Prípad z Poľska

Muž z Poľska sa chcel pred tromi mesiacmi zbaviť celej svojej rodiny. Do mlieka, ktoré jeho dcéra so zaťom a vnukom pijú každé ráno, nasypal jed na potkany.

Pozrite si priloženú reportáž Petra Dzurillu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy