Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Matka s deťmi sa nadýchala plynu, všetci omdleli
Zdielať na

Matka s deťmi sa nadýchala plynu, všetci omdleli

TURZOVKA / Matka sa spoločne so svojimi deťmi nadýchala nebezpečného zemného plynu v dome v Turzovke v okrese Čadca. Všetci traja omdleli.

Matka dvoch detí sa priotrávila vo vlastnom dome po tom, čo zapla plynový kotol, aby zakúrila.

Stihla zavolať záchranárom a oznámila im, že jej dcére je zle a odpadla. V tom sa hovor prerušil. Na miesto prišli turzovskí policajti a zistili, že dom je zamknutý.

Vážna situácia

Cez sklo na vchodových dverách zbadali, že na zemi leží chlapec. Privolali hasičov, ktorí vylomili dvere. Situácia bola viac ako vážna.

Syn ležal na chodbe a matka s dcérou v kuchyni. Všetkých vyniesli na vzduch. Záchranári ich previezli do nemocnice v Čadci. Z Moravy sa k rodine ponáhľal aj zúfalý otec.

Zdravotný stav dievčaťa si vyžiadal hospitalizáciu v Martinskej univerzitnej nemocnici. Je mimo ohrozenia života rovnako ako zvyšok rodiny.

Vyhláška nariaďuje pravidelné kontroly

Odborníci v dome zisťovali, čo spôsobilo otravu. Príčinou bola technická porucha kotla na zemný plyn. Plyn v kotli sa nezapálil a voľne z neho unikal.

Revízny technik sa domnieva, že k situácii nemuselo dôjsť, keby si každý rok dali skontrolovať kotol tak, ako to nariaďuje vyhláška.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy