Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Zdroj otravy na štadióne v Čani je stále neznámy
Zdielať na

Zdroj otravy na štadióne v Čani je stále neznámy

KOŠICE OKOLIE / Incident v Čani pri Košiciach sa našťastie skončil bez strát na životoch. Väčšinu ohrozených pacientov, ktorí sa nadýchali smrtiaceho plynu oxidu uhoľnatého už prepustili z nemocníc domov. Štadión je však stále uzavretý, i keď tam momentálne žiadne riziko nehrozí. Nepoznajú totiž presný zdroj otravy. Kľučky si tam preto podávajú kontrolóri a policajti.

Ako jednu z možných príčin tejto mimoriadnej situácie označovali rolbu na úpravu ľadu. Kontrola však ukázala, že emisie sú v poriadku, dokonca až pod normou. Prichádza tak do úvahy posledná možnosť - poškodená klimatizácia.

Prípadom sa zaoberá polícia a zhromažďuje všetky stavebné podklady hokejovej haly i certifikáty zariadení. 

Kde sa stala chyba?

Podľa týchto informácií by malo byť zrejmé, či sa niečo zanedbalo alebo či došlo k okamžitému zlyhaniu, prípadne či nešlo o zásah tretej osoby. "Všetky certifikáty máme v poriadku. V lete pred sezónou robíme všetky revízne kontroly," hovorí prevádzkovateľ štadióna Peter Buchla.

Ten je na štadióne každý deň, nevyhýba sa ani médiám. Popiera však, že by na štadióne neboli nainštalované snímače oxidu uhoľnatého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy