Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Reťazovú haváriu pri Zvolene spôsobil opitý vodič
Zdielať na

Reťazovú haváriu pri Zvolene spôsobil opitý vodič

ZVOLEN / Hromadná dopravná nehoda pri vjazde do Zvolena má katastrofálne následky. Zrazilo sa tam 7 osobných áut a do nemocnice museli previezť troch zranených ľudí, vrátane iba 10-ročného chlapca. Auto, ktoré prešlo do protismeru šoféroval 50-ročný muž. V dychu mu polivajti namerali viac ako dve promile.

Nehoda sa stala počas večernej dopravnej špičky. Do mesta sa vracali desiatky vodičov. Päťdesiatročný muž podľa svedkov náhle prešiel do protismeru a tým spôsobil reťazovú haváriu.

Autá do seba postupne narážali. Bola tma, navyše pršalo, kolízii sa zabrániť nedalo. Rozbité vozidlá končili v priekope mimo cesty. V siedmych autách sa zranili traja ľudia.

Jazdil pod vplyvom

V nemocnici skončili vodičky dvoch áut a 10-ročný chlapec. Ten cestoval s rodičmi do nemocnice na kontrolu po operácii krčnej chrbtice. Stav zranených nie je kritický.

Príčinou je podľa polície jazda pod vplyvom alkoholu. Vinník mal viac ako dve promile. Na mieste prišiel o vodičský preukaz. Jeho zvláštnu jazdu si pritom všimli iní vodiči niekoľko kilometrov pred Zvolenom. To ešte netušili, čo sa stane. Muž prišiel na mieste o vodičský preukaz a nevyhne sa trestnému stíhaniu.

Polícia začala trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Predbežné škody presiahli 16 tisíc eur.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy